Fostul președinte al PNL Buzău, George Scutaru, împreună cu fostul secretar al PNL, Dan Motreanu, și cu Ana Maria Schaer vor apărea, vineri, în fața instanței Înaltei Curți de Casație și Justiție la primul termen pe fond al procesului în care este acuzat de spălare de bani.

Decizia instanței de retrimitere a dosarului lui Scutaru la procuror pentru refacerea actului de acuzare a fost contestată iar contestația a fost admisă și astfel s-a decis că procesul celor trei poate continua, instanța acordând primul termen pe fond al cauzei vineri la ora 9.00.

Cum contestația la decizia de retrimitere a dosarului la procuror a fost soluționată abia cu câteva zile în urmă, cel mai probabil, judecarea cauzei va fi amânată pentru un alt termen nefiind exclus ca unul dintre inculpați să nu fi avut timp să își angajeze apărător.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţător în cauză(nr. Cristi Bîgiu), a pretins şi a primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

„Din suma de 700.000 de euro, bani primiţi efectiv de persoana denunţătoare, aceasta le-a remis inculpaţilor Scutaru George-Adrian şi Motreanu Dan Ştefan, sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro, conform unei înţelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate”, precizează în rechizitoriu procurorii DNA.

Conform anchetatorilor, pentru a disimula provenienţa acestor sume de bani, George Scutaru, Dan Motreanu şi Ana Maria Schaer „au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală”.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor celor trei inculpaţi, până la concurenţa sumei de 1.213.090 de lei, sumă care a fost efectiv plătită firmei producătoare a materialelor electorale.

La începutul lunii aprilie, George Scutaru a fost pus sub control judiciar, în acest dosar, măsura fiind prelungită în septembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.