Începe reabilitarea și modernizarea Blocului Operator al Spitalului Județean Buzău. Consiliul Județean Buzău  a anunțat, joi, finalizarea licitației pentru prima etapă a reabilitării structurale și funcționale a Spitalului Județean de Urgență , respective  modernizare și extindere blocului operator care se va realiza pe parcursul a 12 luni.

„În prima fază se va face reabilitarea construcției după care va urma dotarea cu echipament medical astfel încât noul bloc operator să fie unul modern la nivelul anilor 2018-2020. Pentru a putea începe însă lucrările propriu zise este nevoie de o perioadă de pregătire de 40-45 de zile pentru că vor trebui luate anumite măsuri ca pacienții să nu aibă de suferit”, a spus președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

După reabilitare, Blocul Operator al Spitalului Județean va avea 7 săli de operații moderne iar pe perioada lucrărilor prognozate să dureze aproximativ 12 luni o parte din sălile existente vor trebui relocate astfel încât actul medical să se poată desfășura în continuare în cea mai mare unitate spitalicească din județ.

„Reabilitarea e așteptată de mult timp atât de cardele medicale cât si de pacienți. Ce pot sa va spun e ca urmează o perioada dificilă pentru personal pentru că din 8 săli care sunt acum se vor face 7 săli moderne de ultimă generație. Pentru a putea începe lucrările împreună cu oamenii din spitalul județean trebuie să relocăm trei Săli pe care le-am prevăzut și vom lucra în ture. Am hotărât ca vor fi două ture pe zi de la 8.00-13.00 și de la 14.00-19.00 și nu ar trebui să aibă nimeni de suferit si sper să ducem la bun sfârșit și această investiție”, a spus Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău.

După reabilitarea construcției care va scoate din conturile Consiliului Județean aproximativ 3 milioane de euro va urma dotarea cu echipamente medicale a tuturor celor 7 săli de operație care se vor realiza. Pentru aceasta tot din bugetul Consiliului Județean au fost alocați 6 milioane de lei iar licitația pentru dotarea cu echipament este în desfășurare.

Odată cu reabilitarea și modernizarea Blocului Operator conducerea Spitalului Județean Buzău speră ca și numărul medicilor care vor veni să profeseze la Buzău să crească având în vedere că vor putea lucra într-un spațiu cu dotări ultramoderne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.