vaccin

În sfârșit, începe vaccinarea antigripală. La Buzău a ajuns, într-un final, prima doză de vaccinuri împotriva gripei. Este vorba despre 7000 de doze în timp ce necesarul solicitat Ministerului Sănătății de Direcția de Sănătate Publică este de 30 de mii de doze. Vaccinul care va ajunge începând de marți în cabinetele medicilor de familie și în spitale este importat din Olanda în timp ce alte sticluțe provin de la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Cu cele 7000 de doze de vaccin antigripal vor fi imunizate mai întâi cadrele medicale din spitale, pentru ca mai apoi imunizarea să cuprindă și celelalte categorii de risc: gravide, copii mici, bolnavi cronici, persoane instituționalizate și cei care îi au în grijă dar și bătrâni de peste 65 de ani.

Anul acesta, campania de vaccinare împotriva gripei debutează cu o mare întârziere, de circa o lună. Oficialii din Sănătate au declarat public că acțiunea a fost declanșată cu întârziere pe motiv că virusurile au stat potolite în ultimele luni fără a face multe victime, însă realitatea este cu totul alta. Vaccinurile au ajuns la populație cu o așa de mare întârziere pentru că Ministerul Sănătății nu a putut asigura dozele necesare pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc de îmbolnăvire.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.