salvare
Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a început la Buzău cu două situații neprevăzute, însă ambele au fost remediate fără ca procesul electoral să fie afectat.
Potrivit președintelui Biroului Electoral Județean Buzău, judecător Mihail Stănescu, la o secție de votare din Mărăcineni a fost nevoie de o ambulanță, duminică, după ce președintelui secției i s-a făcut rău. Femeia a fost la un pas de leșin, suferind cel mai probabil, o cădere de glicemie. Având în vedere starea în care era, președintele secției de votare din Mărăcineni a fost dus cu salvarea la spital, activitatea sceției fiind preluată de locțiitor, fără ca procesul electoral să fie afectat.

O altă situație, oarecum asemănătoare, a avut loc la o secție din municipiul Buzău unde președintele nu a putut veni la treabă pentru că s-a îmbolnăvit și a avut nevoie de spitalizare. Dacă în primul caz, femeii i s-a făcut rău în secție, în cea de-a doua situație, omul a anunțat membrii biroului că nu își poate îndeplini atribuțiile întrucât se află în spital. Și în acest caz, frâiele secției au fost preluate de locțiitor.
În rest, ziua de vot, a debutat la Buzău fără incidente ori reclamații, toate secțiile fiind deschise la ora 7.00.

În județul Buzău, sunt așteptați la urne 399.050 de alegători care pot vota în 427 de secții. Numărul buletinelor de vot este de 439.576(+10%), al ștampilelor de vot 427 iar al timbrelor autocolante 368.900.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.