Lideri PMP
Conducerea central a Partidului Mișcarea Populară în frunte cu președintele Eugen Tomac a descins, luni, la Buzău într-o vizită electorală alături de primii candidați pe listele PMP, Cristian Preda și Siegfried Mureșan. Oficialii PMP au mers în piețele din zona centrală a orașului unde s-au întâlnit cu oamenii cu care au discutat despre opțiunea electorală și despre importanța prezenței la alegerile europarlamentare din 25 mai. Mulțumiți de cum au fost primiți de public, popularii au constatat însă o teamă a buzoienilor în a-și face publică opțiunea electorală.
„Am fost surprins de numărul mare de oameni care se tem să spună că nu mai sunt cu PSD. M-au tras mai mulți de o parte care mi-au spus acest lucru inclusiv membri ai PSD. Climatul asta de frica instaurat la Buzău nu e chiar încurajator ci chiar este un pericol dacă oamenii ajung să se teama de propria opțiune. Am găsit destui oameni dispuși să vină la vot alături de noi care vor să sancționeze în primul rând erorile guvernării PSD. Surprinzător este că am constatat că există o frică instaurată din județ iar oamenii ajung să se teamă de opțiunea lor ceea ce destabilizează practic politica în interiorul ei”,a declarat Cristian Preda, candidatul aflat în deschiderea listei de europarlamentari a Partidului Mișcarea Populară.
Totodată, liderul PMP a solicitat de la Buzău ca premierul Victor Ponta să se retragă din campania electorală pentru alegerile europarlamentare pe care o „denaturează complet ” în caz contrar, fostul democrat-liberal, fiind dispus să se plângă chiar președintelui Parlamentului European Martin Schulz.
„Ca șef al unei liste prezente în competiție îi cer premierului să abandoneze imediat prezența sa în campania electorală pe care a denaturat-o complet. Probabil că ar fi justificată prezența domnului Ponta dacă s-ar pronunța pe una din temele europene. A abandonat și guvernarea și se mulțumește să țină rapid, improvizat și formal ședințe de Guvern și pentru asta îi cer să se retragă din campania electorală pentru că, deși e frig afară, nu suntem în noiembrie și nu sunt alegeri prezidențiale ci e luna mai si sunt europarlamentare. Nu trebuie să se înșele asupra datei. Îl rog să abandoneze prezenta în această campanie pentru că i-a denaturant complet sensul frustrând cetățenii români de dreptul de informare în legătură cu temele europene. Mă gândesc chiar să îi scriu și președintelui Schulz(nr. Martin Schulz președinte ales al P.E.) pentru a mă plânge de modul cum socialiștii români interzic dezbaterea europeană in România”, a conchis Cristian Preda, candidatul PMP la Parlamentul European.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.