Căderile masive de precipitații din ultimele zile au dus la colmatarea si distrugerea mai multor poduri de pe drumurile comunale dar și a producerii unor alunecări de teren. Astfel, în comuna Berca două poduri construite peste pârâul Sărățel în satul Joseni au fost distruse de apele învolburate iar Primăria încearcă acum să refacă podețele distruse de apă. Cea mai gravă situație este în satul Joseni unde locuitorii ce trăiesc dincolo de râul Sărățel sunt blocați cu autoturismele în sat de câteva zile după ce puhoaiele de apă au distrus podul de tuburi singura cale de acces auto și doar puntea care a rezistat ca prin minune face ca localitatea să nu fie complet izolată.
O altă situație gravă se regăsește tot în comuna Berca în continuarea Drumului Județean 203L pe o porțiune, neinspirat trecută în ograda administrației locale unde chiar în apropierea Mănăstirii Rătești s-a produs o alunecare de teren care a distrus un sens de mers.
„Trebuie intervenit imediat cu niște stâlpi metalici ce trebuie îngropați la peste 4 metri adâncime pentru a consolida malul care a luat-o la vale” spune primarul Valeriu Marcu îngrijorat de faptul că ruptura drumului ar putea avansa iar drumul este unul intens tranzitat de turiști mai ales că este calea optimă indicată de aparatele GPS ce face legătura între localitățile Berca și Pârscov.
Pe lângă pagubele create în comuna Berca alte 8 localități au de suferit de pe urma precipitațiilor. Cea mai gravă situație se înregistrează pe Valea Slănicului unde între comunele Mânzălești și Lopătari aproape 200 de metri de șosea s-au surpat în zonă circulația desfășurându-se cu restricții. De asemenea, în comuna Lopătari pârâul Slănic s-a revărsat peste o locuință și a inundat-o și la fel s-a întâmplat și în satul Ploștina.
În comuna Pârscov o punte pietonală între satul Lunca Frumoasa și satul Tocileni,și un pod de tuburi care face legătura între satele Curcănești și Tocileni sunt afectate de creșterea pârâului Sărățel.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.