Căderile de zăpadă provoacă greutăți serioase în deplasarea și acționarea echipelor de intervenție ale pompierilor. Acestea sunt nevoite să se deplaseze cu viteză redusă iar din această cauză de multe ori se ajunge la fața locului cu întârziere. Așa s-a întâmplat și ieri în comuna Glodeanu Siliștea unde au avut loc două incendii iar pompierii de la Detașamentul Urziceni au fost solicitați să stingă flăcările.
Primul caz a avut loc dimineață când incendiul a izbucnit la un imobil din comună după supraîncălzirea unei piese de mobilier. Aceasta s-a aprins iar focul a înghițit și o parte din tavanul camerei respective. Cel mai grav dintre evenimente s-a înregistrat însă aseară, la căderea întunericului, când locuința unei femei din satul Cârligu Mare s-a aprins ca o torță din cauza supraîncălzirii și a unui coș de fum neizolat corespunzător. Pompierii de la Detașamentul Urziceni s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale dar din cauza frigului doar una a putut acționa. Timp de mai bine de două ore pompierii s-au luptat cu flăcările fără a avea însă prea mare succes. Locatarii imobilului, o bătrână și nepotul ei de doar 13 ani, abia au reușit să se salveze din flăcări ieșind în zăpada doar cu pijamalele care le aveau pe ei. A ars complet acoperișul casei, mobilierul din patru încăperi, lucrurile care se aflau în casă, aparatură electrică și electrocasnică dar și tocurile de la geamuri și ușile camerelor astfel încât clădirea a devenit de nelocuit.
Casa era locuită de o femeie de aproape 80 de ani și de nepotul ei de 13 ani pe care îl creștea după ce tatăl copilului a murit anul trecut. După decesul bărbatului, mama copilului a plecat și s-a angajat în Capitală, iar micuțul a rămas în grija bătrânei. După ce au fost ajutați cu haine, cei doi au dormit, aseară, prin vecini iar astăzi au plecat la casa unei fete a bătrânei aflată într-un sat vecin, dar nici acolo nu vor putea sta prea mult. Preotul din sat s-a gândit să le întindă o mână de ajutor și să le găsească o locuință cel puțin până când vremea se va mai îmbunătăți și se vor putea gândi la repararea casei sau la ridicarea alteia atât cât să nu fie nevoiți să doarmă sub cerul liber.Dacă doriți să-i ajutați puteți să-l sunați pe părintele Marian Tudor la numărul: 0720281634

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.