UPDATE: În urma unei modificări de ultim moment, spectacolul “O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale (regia: Mihai Manolescu, 2013), programat în memoria actorului Sorin Şaguna, va fi difuzat VINERI, 11 IULIE, DE LA ORA 11.10, la TVR 2, nu joi așa cum anunța TVR inițial.

A fost unul dintre cei mai talentați studenți de la UNATC. A absolvit facultatea de actorie cu 10 iar apoi s-a făcut remarcat în piesa „O noapte furtunoasă” alături de profesorul său Florin Zamfirescu. Dar dincolo de asta, Sorin Șaguna era un om special. Un tânăr care știa să privească, nu doar să se uite, un tânăr care se bucura de viață și mai presus de scena care-l fascina de mic copil, după cum chiar el spunea într-un interviu acordat TVR în anul 2011.

În noaptea de marţi spre miercuri, actorul Sorin Şaguna a încetat din viaţă la numai 25 de ani, după ce din luna februarie a început să facă episoade de febră şi a acuzat stări de vomă şi leşin. Medicii nu au dat un verdict clar în legătură cu boala, dar îl suspectau pe băiat de toxoplasmoza. Moartea prematură a tânărului Sorin Șaguna care avea atât de multe de spus și de făcut a șocat lumea teatrului, dar mai ales pe buzoienii care îl cunoșteau și care l-au văzut crescând și jucând pe scenă.
Adrian si Sorin SAGUNA
“Am intrat împreună în show-bizz la doar 15 ani în Buzău, am avut emisiuni pentru copii la radio şi tv el s-a făcut actor şi eu sunt Dj la Radio 3 Net şi la Prima TV. Visa să ajungă un mare actor, a interpretat numeroase roluri. Sunt răvăşit nu-mi vine să cred, parcă a murit jumătate din sufletul meu. Trupul lui neînsufleţit o să fie depus la capela unui cimitir din Buzău şi va fi înmormântat pe aceeaşi alee cu iubirea lui de-o viaţă Mihaela Runceanu”, a declarat pentru o publicație națională Adrian Șaguna, fratele regretatului actor.

În semn de rămas bun, Televiziunea Română va difuza joi ultimul spectacol în care a jucat tânărul actor Sorin Şaguna. Astfel, TVR 2 va difuza joi, 10 iulie, de la ora 11.10, spectacolul „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale (regia: Mihai Manolescu, 2013) al Casei de Producţie TVR, în memoria tânărului actor Sorin Şaguna, care a încetat din viaţă miercuri, 9 iulie, la vârsta de doar 25 de ani.

”Alături de câteva volume de poezie şi de imaginea unui om „sensibil şi talentat”, Sorin Şaguna lasă o amintire recentă legată de personalitatea unui Spiridon „simpatic şi jucăuş”, creat anul trecut în studiourile TVR, după cum îl descriu câţiva dintre colegii de platou.
Acest spectacol a fost difuzat în premieră de Televiziunea Română la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut. Joia aceasta, telespectatorii îl vor putea revedea pe Sorin Şaguna într-una dintre cele mai cunoscute comedii de moravuri caragialeşti, alături de Florin Zamfirescu (Jupân Dumitrache), Demeter Andras (Nae Ipingescu), Marius Manole (Rică Venturiano), Vlad Zamfirescu (Chiriac), Ioana Anastasia Anton (Veta) şi Ştefana Samfira (Ziţa)”, menționează TVR într-un comunicat de presă remis redacțiilor locale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.