Câteva fraze despre tine – nume, prenume, vârstă, ce studii ai, orice altceva cu care te mândrești.

M-am născut și am crescut în Berca. Îmi amintesc cu mare drag și nostalgie de copilăria petrecută în aceeași comună. De atunci mi s-au întipărit în suflet aceste locuri, pe care le-am părăsit doar pentru studiile universitare, pe care le-am făcut la Iași.

După facultate m-am întors în Berca și tot aici mi-am întemeiat o familie. Copiii mei se joacă pe aceleași străzi pe care mă jucam și eu. Aici este locul în care vreau să crească și sper ca după ce își vor finaliza studiile să se întoarcă tot în Berca, să contribuie și ei la dezvoltarea comunității.

Până atunci, este datoria noastră, a tuturor locuitorilor din Berca să facem din această comună locul în care copiii noștri să aibă o copilărie frumoasă și în care să își dorească să își întemeieze o familie.

De profesie sunt inginer, iar în prezent sunt doctorand în Știința Materialelor la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași.

Timp ce cinci ani am fost profesor la Grupul Școlar Tehnic Sf. Mucenic Sava din Berca și la Grupul Școlar Tehnic din Nehoiu.

În perioada 2012 – 2016 am fost viceprimar al comunei Berca. În această perioadă, am învățat că cel mai important lucru este cuvântul dat. Am învățat administrație pas cu pas și mi-am dat seama că singurele limite sunt cele pe care tu singur ți le impui.

Pentru următorii patru ani, am pregătit un program care ține cont de realitățile din Berca. Avem nevoie de drumuri, apă, canalizare și condiții mai bune în școli.

 1. De ce ai intrat în politică?

Din punctul meu de vedere, Berca este un colț de rai pe pământ. Este locul în care vreau să îmi cresc copiii, este casa mea. Este casa multor oameni minunați, care merită mult mai mult. Este normal, în aceste condiții, să te implici cât mai mult, să faci parte din scimbare.

Berca are nevoie de un suflu nou, pentru că prea mulți ani a stagnat.

Cât timp am fost viceprimar, am reușit să implementez o serie de proiecte, pentru comunitate. Dar nu este suficient.

Simt că trebuie să fac mai multe pentru Berca.

 

 1. De ce ai ales PSD?

Am ales PSD pentru oamenii care fac parte din această echipă, respectiv tineri entuziaști, bine pregătiți, interesați cu adevărat de schimbarea în bine a comunității și a nivelului de trai din Berca. Dialogul pe care îl avem cu cetățenii este unul real și transparent. Chiar cred că putem contribui la dezvoltarea locală și cred că putem avea un parteneriat viabil cu cetățenii.

În Buzău, în general, și în Berca, în mod particular, chiar putem vorbi de schimbare la nivelul Partidului Social Democrat. Suntem tineri și suntem puși pe treabă!

 1. Ai un model în politică?

România a cunoscut o perioadă foarte bună, din punct de vedere economic în mandatul de premier al lui Victor Ponta.

Nu vorbesc numai de cifre oficiale, ci de rezultatele simțite de locuitorii din Berca: salariul minim a crescut de la 700 de lei în 2012, la 1.050 de lei în 2015 și a ajuns în prezent la 1.250 de lei.

În același timp, TVA la alimente a scăzut, ceea ce se simte în coșul zilnic al cheltuielilor fiecărei familii.

Și angajatorii au primit o gură de aer prin reducerea CAS.

Dacă la aceste măsuri luate la nivel central s-ar fi adăugat și mai multe proiecte, mai multe  rezultate ale administrației locale, ale primăriei, cu siguranță nivelul de trai din Berca ar fi fost altul, iar comuna noastră ar fi fost cu un pas înainte.

 1. Care crezi că sunt atuurile Partidului Social Democrat?

Ceea ce îmi place foarte mult la PSD este organizarea internă. Oameni bine pregătiți, care știu, în orice moment, ce au de făcut.

În ultima perioadă, PSD a cunoscut și un amplu proces de reîntinerire și de reîmprospătare. Vorbesc, în special, de situația de la Buzău. În toate comunitățile s-a putut observa această revigorare, fie că vorbim despre comune, orașe sau municipiul Buzău.

Este un semnal pozitiv pentru toți tinerii care doresc să intre în politică și consider că PSD se află pe drumul cel bun.

 

 1. Ce vrei să faci în localitatea ta, care e proiectul tău?

Obiectivul meu este acela de a îmbunătăți viața concetățenilor mei. Berca este o comună extrordinar de frumoasă, cu potențial turistic, care nu a fost însă exploatat suficient până acum.

Pentru ca turiștii să poată descoperi Berca așa cum trebuie, este nevoie de drumuri. Fără infrastructură de transport este greu să atragi turiștii. Iar acest lucru se traduce în mai puține investiții, mai puține locuri de muncă, nivel de trai mai scăzut.

Totodată, am în vedere extinderea rețelei de alimentare cu apă și a canalizării, precum și reabilitarea stației de epurare din Berca. Un alt proiect extrem de util pentru comunitate este acela al înființării serviciului public de salubrizare prin achiziționarea de autogunoiere și autovidanje.

Copiii noștri merită tot ce este mai bun. Pentru ei, precum și pentru părinții care au nevoie de sprijin, am în vedere înființarea unui centru after school. De asemenea, tot în domeniul educației, voi implementa proiectul de reabilitare a Liceului Tehnologic Sf. Mucenic Sava.

Înființarea unui parc fotovoltaic pentru producerea energiei electrice, precum și modernizarea sistemului de iluminat public se află, de asemenea, pe lista mea de priorități.

Sunt proiecte de care comunitatea are mare nevoie, sunt proiecte care nu mai pot aștepta alți ani pentru a fi implementate. Berca merită să devină o comună cu adevărat europeană!

 1. Care este ultima carte citită?

Cea mai recentă carte citită se numește ”Atitudinea este totul” și este scrisă de Jeff Keller. Potrivit lui Keller, strategie pentru a îmbunătăți viața ta și pe a celor din jur este una simplă și se bazează pe trei puncte: gândește, vorbește și acționează.

Transpusă în activitatea de primar, această strategie se traduce: gândește proiecte de care comunitatea are nevoie, vorbește/consultă-te cu cetățenii și acționează/implementează aceste proiecte.

Schimbarea nu se vede peste noapte, suntem cu toții conștienți de asta, dar dacă muncim, fața comunei poate fi alta.

 1. Ce vei face, în momentul în care vei ajunge primar, pentru a eficientiza modul în care sunt cheltuiți banii publici?

În primul rând, orice primar ar trebuie să aibă o listă prioritară de proiecte, pe care să se regăsească cele cu impact asupra calității vieții din comunitate. Mă refer aici la proiecte din domeniul infrastructurii de transport, apă, canalizare, infrastructura școlară sau sanitară.

Dacă fiecare primar care a deținut un astfel de portofoliu la Berca ar fi implementat proiecte din aceste domenii, atunci, cu siguranță, nivelul de trai din comuna noastră ar fi fost cu totul altul.

Oamenii au nevoie de proiecte adevărate, care să îi ajute să trăiască mai bine. În același timp, cred cu toată tăria în consultări publice, în discuții cu cetățenii și în validarea proiectelor propuse de către aceștia.

Un dialog constat și real cu cetățenii duce la realizarea de investiții de care oamenii au cu adevărat nevoie și care se încadrează între cele enumerate mai sus.

Sigur, este frumos să ai o comună plină de panseluțe, dar asta după ce ai drumuri foarte bune, școli la standarde europene, cabinete medicale, după ce ai făcut tot ce ține de tine ca primar să atragi investitori care să creeze locuri de muncă și venituri la buget.

2 COMENTARII

 1. „DOMNULE CANDIDAT DOBRITA” ce aspiri la functia de PRIMAR
  Permiteti-mi sa-mi expun punctul de vedere prin intermediul acestui comentariu anonim deoarece doar asa mai pot sa imi exprim nemultumirea la adresa dumneavoastra”DOMNULE CANDIDAT ASPIRANT DOBRITA” fara a atrage asupra mea mania si ura”indarjitilor adepti” din echipa de campanie.
  „DOMNULE CANDIDAT ASPIRANT DOBRITA”ati avut de partea dumneavostra atuuri la care multi nici nu visau,aveti tinerete care ar fi trebuit sa va confere forta de munca ,inovatie si deschidere la nou,aveati o experienta in administratie publica(oare…?) si ati mai avut si o campanie electorala inceputa timpuriu.Cu aceste atuuri daca ati fi abordat problemele comunei [pe care trebuia sa le stiti din timpul mandatului nu sa le descoperiti in campanie] si ati fi incercat sa veniti cu solutii si idei de bun simt sustinute cu argumente plauzibile ati fi fost votat in unanimitate.Orice vot pe care-l castiga adversarii este un esec ce trebuie sa vi-l atribuiti
  Dar dumneavostra „DOMNULE CANDIDAT ASPIRANT DOBRITA” impreuna cu sotia si echipa de campanie ati ales alt drum ,”drumul”denigrarii agresive ,al injosirii familiior nevinovate prin expunerea problemelor cu care se confrunta , al acuzatiilor false[ auzite prin scara blocurilor ,baruri sau spovedanii],ati ales sa expuneti lucrurile murdare din aceasta comuna .In loc sa fiti vertical,puternic si sa aratati un spirit de lider va ascundeti in spatele acolitilor si al conturilor false.In loc sa fiti un exemplu de demnitate si de conduita pentru tineret in calitatea de „PROFESOR SI INGINER”(la care tineti asa de mult),ati devenit un exemplu de „ASA NU” .Oare mai marii dumneavoastra nu au vazut pe cine promoveaza ,chiar s-a terminat bun simtul si civilizatia la dumneavoastra in partid?
  Rusine „DOMNULE CANDIDAT ASPIRANT DOBRITA” pentru faptul ca ati „REUSIT”sa invrajbiti o intreaga comuna,rusine pentru preotii care ar trebuii sa fie duhovnicii nostri iar dumneavostra i-ati transformat in lideri de campanie,rusine pentru instigarea profesorilor unul impotriva altuia,rusine pentru manipularea tineretului ,rusine pentru lasitatea de care dati dovada atunci cand sunteti criticat (comentariile negative si incomode la adresa domniei voastre fiind sterse cu viteza luminii) si nu in ultimul rand rusine pentru fatarnicia de care dati dovada se pare ca ati uitat de unde ati plecat si cine v-a pus stiloul in mana,asa este cand vanitatea si trufia pun stapanire pe cineva.
  Va intreb „DOMNULE CANDIDAT ASPIRANT DOBRITA”atat de important este pentru dumneavoastra acest”CIOLAN”numit Berca incat sa creati un circ care este urmarit de multi si din afara acestei comune sau asta este modul vostru de” promovare” al zonei? Ce va da dreptul sa fiti atat de agresiv credeti ca in viata unui om nu exista momente de cumpana,credeti ca exista vreo comuna fara probleme,credeti ca in decursul unui mandat nu apar fenomene meteo extreme,accidente,cazuri sociale grave,defectiuni,calamitati?In viata doar cine nu munceste nu greseste „stimabile”.
  Daca aceasta este mult „PROMISA SCHIMBARE” atunci va rog sa imi permiteti sa nu va votez macar inainte aveam drumuri proaste, dar nu aveam obrazul patat,aveam scuze in fata copiilor pentru asa zisele „nerealizari”, dar puteam sa-i privesc in ochi cu demnitate, acum ne-ati furat linistea si dreptul la intimitate .

  CU STIMA, UN ANONIM

 2. Asculta domnule….ANONIM
  Mirosi a invatator de tara de la o posta! Macar sa-ti fi scris tu comentariul, dar, ce sa astepti de la un invatatoras cu inclinatii spre placeri bahice exagerate. Ne-am rupt masinile prin miile de gropi de pe drumurile din Berca si tu, in nemernicia ta, ai continuat sa pui asphalt printre blocurile unde, cu mintea ta putina, ai crezut ca locuiesc babuinii, votacii tai dintotdeauna. Ei bine, NU! Babuinii au deschis ochii, au coborat din copaci si-au vazut ca locuiesc intr-o comuna care arata mult mai rau decat acum 8 ani.
  Asta este domnule invatatoras, ai luat-o in barba. Propun sa fi reexaminat inainte de a fi primit din nou in invatamant, si nu numai professional ci si psihiatric(nu psihologic); comprtamentul dumitale ca primar ma facea sa trec pe trotuarul celelalt cand te intalneam! Dar poate, pana incepe noul an scolar o sa fa acolo unde-ti este locul, la puscarie – sti despre ce vorbesc, nu???!!!

  Cu stima, unul care n-a fost babuin, niciodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.