Daniel NASTASE

Primarul comunei Verneşti, Daniel Năstase,  declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, pentru o afacere pe care ar fi administrat-o pe vremea când era viceprimar, în mandatul trecut. Jantea, aşa cum îl ştie toată lumea pe primarul de la Verneşti, a fost declarat incompatibil de ANI pentru că în mandatul de viceprimar, între anii 2008 şi 2010 administra şi o societate. Dar, chiar dacă ANI consideră că Năstase este incompatibil, acesta nu îşi riscă mandatul de primar al comunei Verneşti.

„Am  fost înştiinţat de ANI, o să fac contestaţie în termen de 15 zile. Nu am de ce să am probleme, nu îmi pierd mandatul de primar. E o afacere veche de care nici nu mai ştiu ce şi cum, nu avea mare activitate la vremea aia”, a declarat marţi primarul comunei Verneşti, Daniel Năstase.

Legea spune clar că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, pe o perioadă de trei ani, însă există şi o excepţie, aceea a persoanelor care au fost alese în urma votului populaţiei.

Tot marţi a fost înştiinţată şi Instituţia Prefectului despre raportul ANI care îl vizează pe primarul din Verneşti, însă nu se poate lua nici o decizie atâta vreme cât cel vizat poate depune contestaţie iar decizia nu este definitivă.

Persoana care face obiectul unei evaluări de către ANI poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

 

 

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.