judecator
Judecătoarea Elena Rovența, acuzată alături de alți trei magistrați de la Tribunalul București, de fapte de corupție are legături cu județul Buzău. La începutul carierei sale, aceasta a profesat în județul nostru. Până în 1996 a fost judecător financiar al Colegiului Jurisdicţional al Camerei de Conturi Buzău după care a fost transferată la Secţia Civilă a Tribunalului Buzău, apoi fiind promovată la Tribunalul București.

În declaraţia de avere din iunie 2013, judecătoarea Elena Rovenţa a scris că deţine un sfert dintr-un teren aflat în judeţul Buzău, moştenit în 2005, şi peste jumătate dintr-un apartament. Rovenţa are şi un credit de 32.000 de lei la BCR, luat în 2013 şi scadent în 2018. Salariul său a fost de 95.036 lei pe an.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, luni, că procurorii Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII civilă, având în vedere că „există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceştia ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări”.
Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că cei patru magistraţi sunt Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan. Primii trei au fost aduşi la DNA, unde anchetatorii le-au comunicat calitatea de suspect în acest dosar, iar Moldovan a venit singur, în acelaşi scop, după ce a fost căutat de anchetatori inclusiv la locuinţa sa din Voluntari.
Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti (TB) care au ajuns, luni, la DNA au cerut şi primit atât sume de bani – între 10.000 şi 15.000 de lei pe lună -, cât şi bunuri, de la carne, şi făină la cherestea şi obiecte vestimentare, susţin procurorii anticorupţie.
Banii şi bunurile erau cerute şi primite de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari şi administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată.
Dacă CSM va încuviinţa reţinerea şi arestarea judecătorilor, aceştia vor ajunge în arest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.