Mircea DUSA
Un comunicat al Ministerului Apărării precizează faptul că ministrul Mircea Dușa s-ar fi întâlnit luni, la Buzău, cu militarii din garnizoană. Motivul vizitei a fost cel al unor discuții atât despre dotarea Armatei, cât și despre problemele sociale ale militarilor activi sau în rezervă. Totodată, pe agenda discuțiilor înaltului oficial guvernamental s-ar fi aflat Cercul Militar Buzău, care așteaptă de ani de zile să fie renovat, dar și cimitirul garnizoanei care trebuie reamenajat.
Vizita ministrului Apărării vine la doar câteva zile după ce premierul Victor Ponta a fost primit la Buzău pe aerodromul unei unități militare. Tot atunci, premierul preciza că ar fi discutat cu militarii celei de-a doua garnizoane ca mărime după București despre problemele cu care se confruntă și le-ar fi promis rezolvare.
Chiar și așa, este greu de crezut că ministrul Apărării, om politic de altfel, să fi venit la Buzău într-o vizită secretă în plină campanie electorală. În plus, sosirea în garnizoana Buzău, cea care se ocupă de coordonarea militarilor români din teatrele de operații, taman cu o zi înainte de vizita vicepreședintelui american Joe Biden doar pentru a discuta problemele pensionarilor militari buzoieni este destul de greu de crezut, mai ales că înaltul oficial american a anunțat că are de gând să se întâlnească cu militarii români și cu familiile celor care au luptat sau luptă în Afganistan, și asta înainte de întâlnirile cu președintele și premierul României.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.