La mai puțin de o săptămână de când a fost ales, un primar buzoian asfaltează aproape 3 kilometri de drum

21
9883


În comuna Rușețu, ceea ce se prefigura a fi doar o promisiune electorală este aproape de a se realiza. Este vorba despre asfaltarea drumului către satul Sergent Ionel Ștefan, drum care nu a cunoscut niciodată asfaltul și pe care, în doar câteva zile, dacă vremea o va permite, se va putea circula mai bine decât pe multe străzi din oraș.
Primarul comunei Rușețu, Florin Snae își dorește de mai multă vreme asfaltarea celor aproape 3 kilometri de drum care leagă satul Sergent Ionel Ștefan de satul Rușețu. A făcut economii ani la rând și la începutul acestui an a strâns mare parte din banii necesari pentru modernizarea drumului. A scos la licitație lucrarea iar contracandidații săi au considerat că nu este vorba decât de o promisiune electorală cu șanse minime de realizare.
La scrutinul de duminică, Florin Snae a mai câștigat un mandat de 4 ani în fruntea localității Rușețu și ar fi putut sta liniștit măcar în prima săptămână însă promisiunea făcută localnicilor, și mai ales celor din Sergent Ionel Ștefan, nu i-a dat pace iar joi, la mai puțin de o săptămână s-a apucat de treabă.
„Azi(nr.joi), am demarat lucrările de asfaltare la drumul către Sergent Ionel Ștefan, drum care nu a mai fost niciodată asfaltat. Era nevoie de multă vreme de o asemenea lucrare și în ultimii ani am făcut economii pentru a putea duce la îndeplinire această promisiune. Am scos la licitație lucrarea care a fost adjudecată pentru 18 miliarde de lei vechi și sper ca în câteva zile să o finalizăm”, a declarat primarul comunei Rușețu, Florin Snae.
Asfaltarea drumului către satul Sergent Ionel Ștefan din Rușețu înseamnă turnarea a două straturi de asfalt de diferite grosimi astfel încât să drumul să suporte și traficul greu. Primarul comunei spune că nu are toți banii necesari pentru turnarea și celui de-al doilea strat de asfalt astfel că intenționează să demareze niște discuții cu constructorul pentru ca mai puțin de un sfert din suma totală să îi fie plătită anul viitor.
„O să discut cu constructorul ca să văd dacă are capacitatea și este dispus să suporte aceste costuri până peste un an sau măcar 9 luni. Dacă va accepta atunci vom turna și al doilea strat de asfalt anul acesta iar dacă nu se va putea vom da drumul la circulație cu restricție de tonaj de până în 7,5 tone iar la anul mai turnăm și ultimul strat”, a spus Florin Snae, primarul comunei Rușețu.
În prima zi de lucru constructorii au reușit asfaltarea a mai bine de 1 kilometru de drum iar primarul din Rușețu este hotărât să nu se oprească aici. El spune că în comună sunt mereu probleme care trebuie rezolvate și că întotdeauna este loc de mai bine.

21 COMENTARII

  1. mai oameni buni,cum puteti crede ca um primar nou poate in cateva zile sa asfalteze un drum,in primul rand are nevoie de aprobari.care nu sunt putine si care dureaza cateva luni pana le obtine,iar banii alocati pentru aceste lucrari nu se pot aloca in cateva zile,asa ca nu va mai faceti de ras cu prostii din astea,si daca s-a asfaltat totusi,asta este mana primarului vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.