FOTO: Leonard Dimian, învestit, marți, subprefect al județului. Ce „încurajări” a primit finanțistul!

0
532

Leonard Dimian a fost învestit, marți, în funcția de subprefect al județului Buzău. Numirea în funcție a fost făcută în prezența directorului general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne Teodor Iulian Gheorghe, a prefectului Carmen Ichim și a șefilor de instituții deconcentrate.

După citirea de către oficialul MAI a ordinului de numire temporară în funcția de subprefect, Leonard Dimian a dat citire grăbit jurământului de credință în timp ce Teodor Iulian Gheorghe i-a strecurat discret Biblia și Constituția sub mâna stângă. Ulterior, Dimian a dat citire unui discurs pregătit din vreme prin care a mulțumit factorilor responsabili  pentru numirea în funcția pe care o ocupă.

„ Doamnelor și domnilor, onorată asistență, stimați invitați, vreau să mulțumesc pentru încrederea acordată tuturor celor care m-au susținut pentru numirea în funcția publică de subprefect al județului Buzău, primului ministru al României și mă angajez să îmi desfășor activitatea la nivelul de importanță și demnitate solicitată de această funcție. Numirea mă onorează și reprezintă o încununare a carierei personajului aflat în slujba cetățeanului de peste 20 de ani. Vă asigur pe toți colaboratorii de faptul că sunt  un om al dialogului și echilibrului. Am convingerea că vom avea o colaborare constructivă pentru îndeplinirea tuturor măsurilor din programul de guvernare menite să asigure o creștere economică care să asigure consolidarea unei societăți echilibrate. În conformitate cu legislația în vigoare și cu prerogativele funcției întreaga mea activitate se va desfășura pe principiile egalității, imparțialității, obiectivității, transparenței, eficienței, responsabilității și orientării către cetățenii județului nostru. Vă asigur de faptul că îmi voi îndeplini  toate atribuțiile funcției cu profesionalism și seriozitate. Vă mulțumesc!”

Prefectul Carmen Ichim a urmat și din primele cuvinte l-a făcut pe proaspătul subprefect să se întrebe, probabil, dacă a nimerit unde trebuie.

„Așa cum mi-am învățat colegii, am să vorbesc liber și vreau ca toți să vorbim liber. Îl felicit pe domnul subprefect pentru că de astăzi va exercita, cu caracter TEMPORAR, funcția publică de subprefect al județului Buzău și sper că vom face o echipă. Cu toții, membri ai Colegiului Prefectural, faceți o echipă și vă mulțumesc pentru asta. Mulțumesc că sprijiniți această idee de echipă și îi doresc domnului subprefect să facem o echipă mai bună și să îl rog să își facă o caracterizare sau să își prezinte un pic CV-ul pentru că așa trebuie să facem când suntem numiți în fruntea unui serviciu, oricare ar fi el. Este o provocare fantastică. După ce am văzut hățișul care este vă spun că este greu să fii pe o funcție de prefect sau subprefect cu toate repercusiunile pe care nu le cunoașteți și care sunt puse în cârcă în mod nu întâmplător așa că…. nu știu dacă ați făcut o alegere foarte buna, dar….”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

Întrebat ce crede că îl recomandă pentru funcția de subprefect, Leonard Dimian a declarat: „Cred că vechimea, experiența în administrație în funcțiile pe care le-am deținut până acum, toate acestea la un loc și sprijinit de ALDE. Cred ca experiența de finanțist mă va ajuta având în vedere că voi face parte din Colegiul Prefectural unde sunt și Finanțele și eu zic că am ceva expertiză pe zona aceasta. Este cea mai mare provocare din cariera mea până acum. O consider pe doamna prefect categoric o colegă de echipă”,  a spus Leonard Dimian.

„Suntem cu toții o echipă și așa trebuie să fim, dar întotdeauna trebuie să existe un lider pentru că dacă sunt mai mulți ajungem la anarhie. Eu consider că suntem în folosul cetățenilor și activitățile pe care le-a desfășurat până acum instituția prin reprezentanții ei se văd”, a completat Carmen Ichim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.