Liberalii buzoieni nu sunt de acord cu regionalizarea țării, adusă tot mai des în discuție de Guvern dar și de reprezentanții Executivului  în teritoriu. Astăzi, într-o conferință de presă, fruntașii liberali buzoieni și-au exprimat îndoiala că o regionalizare instituțională și administrativ-teritorială în forma propusă de Guvern ar putea avea loc până la viitoarele alegeri. Mai mult, vicepreședintele liberal Cristi Bîgiu a acceptat ideea că o regionalizare ar fi benefică, dar ea ar trebui făcută strict pe criterii economice și nu doar pentru ca un partid să își conserve puterea.
„O regionalizare se face într-un anumit termen. Se calculează foarte bine ca timp, se stabilesc niste măsuri, se urmărește impactul economic și toate aceste măsuri nu s-au făcut la noi. Tot ce se încearcă cu schimbarea legii electorale, cu regionalizarea, cu comasarea, sunt perdele de fum aruncate și în nici un caz nu este recomandată o regionalizare făcută pe criterii politice pentru menținerea unui partid la guvernare. Nu se discută nimic logic ci doar cum să amețească lumea cât mai mult și cum să rămână la guvernare. Poate o regionalizare ar fi indicată dar nu făcută peste picior și neapărat făcută ânaintea alegerilor de anul următor, ci ea trebuie făcută clar pe criterii economice”, a afirmat senatorul liberal Cristi Bîgiu.

Nici președintele liberalilor buzoieni, deputatul George Scutaru, nu consideră măsura regionalizării binevenită. Mai mult, Scutaru avansează ideea că prefectul Paul Beganu nu încearcă decât să facă pe plac președintelui țării și partidului din care provine.
„Domnul prefect are dreptate. Regionalizarea este absolut necesară dar pentru Traian Băsescu și pentru PDL. Din punctul acesta de vedere e singurul lucru unde domnul Beganu emite un adevăr. În rest, el este portavocea enormităților pe care Guvernul și PDL și ceilalți din coaliție le propagă.Mai puțin UDMR pentru care am tot respectul pentru cum rezistă la presiunile la care sunt supuși”, a conchis deputatul George Scutaru.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Eu nu ştiu dece se agită lumea cu regionalizarea asta deoarece nu are cum să se facă! E prea târziu , acum la capătul legislaturii trebuie abătură atenţia de la problematica sărăciei, pensiilor, bugetarilor etc. Dacă s-ar face regionalizarea acum, pdeleul nici 5% nu mai ia şi ei ştiu asta. Discută, discută, lumea se amţeşte şi nici la vot nu vine! Până nu scot eu vreo 500 de gealaţi de-ai mei să-i tăbăr cu topoare şi furci pe care nu vine la vot . Să-i vezi cum aleargă din zori, care mai de care!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.