vo consilieri
Numărul aleșilor liberali din Consiliul Județean ar putea ajunge la 4 dacă demersul inițiat de PNL Buzău de a o exclude din deliberativul județean pe Mariana Tudor va avea succes. Reprezentanții liberalilor spun că Mariana Tudor și-ar fi anunțat demisia din partid în perioada de valabilitate a Ordonanței iar după părerea lor acest lucru înseamnă cu totul altceva decât plecarea către o altă formațiune politică așa cum prevede actul normativ ce permite migrația aleșilor locali.
„Mariana Tudor a venit cu o falcă în cer și una în pământ și a anunțat că ea demisionează din PNL. Acest lucru este cu totul altceva decât trecerea într-un alt partid sau renunțarea la statutul de membru și trecerea în grupul independenților la adăpostul Ordonanței 55. Demisionând din PNL renunți la calitatea de consilier județean iar noi am trimis în acest sens documentele către Consiliul Județean”, a declarat președintele organizației municipale Dorin Bădulescu.
Conform reprezentanților PNL Buzău, consilierul județean Marian Tudor ar fi demisionat inițial din partid și abia la o zi distanță și-ar fi depus la secretariatul Consiliului Județean documentele prin care anunță că renunță la calitatea de membru de partid in baza ordonanței ce reglementează migrația aleșilor locali. Secretarul organizației, speculând greșeala, ar fi transmis documentele prin care solicită Consiliului Județean să ia act de demisia Marianei Tudor și să constate încetarea de drept a mandatului de consilier județean și validarea mandatului următorului supleant pe lista USL care este nimeni altul decât liberalul Dumitru Ene, fost inspector general al ISJ Buzău.
În prezent structura Consiliului județean Buzău arată astfel: PSD-16 consilieri între care se află și președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu, PDL- 7 consilieri, PNL-3 consilieri, simpatizanți PLR-3 consilieri, PP-DD 2 consilieri și 2 independenți.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.