Candidatul Uniunii Social Liberale la Consiliul Județean Buzău, liberalul Cristi Bîgiu și liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, au pus cărțile pe față la o întâlnire tête-à-tête, însă nici în urma acestei reuniuni, lucrurile nu au reintrat pe făgașul normal în USL. Cristi Bîgiu a dezvăluit că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu primarul Boșcodeală, acesta din urmă a încercat să-l convingă să renunțe la candidatura la Consiliul Județean, în favoarea cumătrului Victor Mocanu. Numai că planurile lui Boșcodeală nu prea au avut sorți de izbândă, Bîgiu spunându-i că nu poate da înapoi din moment ce a fost învestit de către liderii USL pentru a candida la funcția de la Județ. În plus, Bîgiu i-a spus lui Boșcodeală că negocierile nu se poartă la Buzău, într-o astfel de manieră, ci la București unde ultimul cuvânt îl au șefii partidelor care formează USL. Pe de altă parte, Bîgiu spune că nu înțelege ardoarea cu care își doresc Constantin Boșcodeală și Victor Mocanu, ca acesta din urmă să câștige un nou mandat în fruntea miniparlamentului județean. Poate doar interesele personale să-l ducă pe Mocanu până într-acolo încât să nu-l mai intereseze nimic altceva decât să candideze la Consiliul Județean. Iar în timp ce Victor Mocanu spune că ultimele precizări ale șefilor USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, care au menționat ieri că locul la CJ Buzău aparține ACD, lasă loc la interpretări, liderul PNL Cristi Bîgiu spune că precizările de la București au fost cât se poate de clare și precise pentru toată lumea.
„Nu înțeleg atitudinea domnului Boșcodeală. Am avut o întâlnire vineri în care a încercat să mă convingă să cedez această candidatură în favoarea lui Victor Mocanu. I-am spus că este un lucru hotărât deja și că nu avem ce discuta în această privință. Astăzi văd declarația sa și sunt uimit mai ales că am discutat totul în termeni destul de clari, pentru că în ceea ce mă privește întotdeauna am spus lucrurilor pe nume. Dacă pentru domnul Boșcodeală și cei de la PSD nici declarația unui șef de partid, care e cea mai autorizată voce, nu clarifică lucrurile atunci nu știu ce să mai cred”, a spus fruntașul liberal.
Bîgiu a respins categoric și varianta ca PNL și PSD să candideze pe liste separate, așa cum au cerut recent la București Boșcodeală și Mocanu: ”Evident că nu poate fi vorba de candidaturi separate pentru că avem un protocol semnat la nivel național. Nu putem să ne batem ca adversari în campania electorală iar apoi brusc să fim prieteni și să formăm majorități” a afirmat vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.
Pe de altă parte, Cristi Bîgiu nu a vrut să comenteze declarația lui Victor Mocanu care se declară pregătit să candideze independent dacă USL nu va reveni aspra deciziei, liberalul spunând doar că o eventuală candidatură dintr-o astfel de postură a lui Mocanu este opțiunea sa personală, care arată cât de mult își dorește să nu piardă puterea Județului.
Aseară, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că la Buzău, candidatura la Consiliul Județean aparține ACD, precizând totodată că lucrurile vor fi tranșate și bătute în cuie până pe 15 martie, până când USL Buzău trebuie să meargă la București cu listele de candidați.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.