Au picat bacalaureatul pe capete însă nici în faţa unui eşec nu reuşesc să se mobilizeze şi să pună mâna pe carte! Facem referire la absolvenţii de liceu din judeţul Buzău care au ratat examenul de maturitate şi care nu reacţionează nici la gândul că nu mai e mult până la sesiunea din toamnă şi vor trebui să intre din nou în febra testărilor iar asta le-ar putea aduce un nou eşec.
Pentru a le veni în ajutor celor picaţi la sesiunea abia încheiată a bacalaureatului, toate liceele din judeţul Buzău au pus la punct un program de pregătire. Cursurile sunt gratuite iar pentru organizarea lor dascălii au fost chemaţi de acasă.
„S-a organizat un program de pregătire suplimentară pentru elevii care vor susține examenul de bacalaureat în sesiunea august-septembrie. Acest program s-a făcut la propunerea directorilor și cu ajutorul profesorilor care s-au întors din concedii. Rămâne de văzut dacă și elevii vor avea aceeași deschidere și rezultatele la sesiunea din toamnă vor fi ceva mai bune, ca urmare a acestei măsuri”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Geta Burducea.
Din păcate, primele ore de pregătire nu au avut prea mult succes. Puţini au fost cei care s-au prezentat până acum la aceste ore suplimentare de pregătire, chiar dacă ele sunt gratuite iar dascălii au venit din concediu în încercarea de a-i ajuta. De voie, de nevoie, la orele de pregătire s-au prezentat câţiva liceeni care nu au reușit să intre în bac din cauza corigenţelor şi care pot spera să susţină examenul de maturitate doar dacă trec de aceste corigenţe.
„În această săptămână are loc înscrierea candidaților pentru această sesiune și se dau și examenele de corigență pentru absolvenții de clasa a XII-a și a XIII-a, așa că cel puțin cei care au de susținut aceste examene tot participă la aceste ore suplimentare. Să sperăm că vor fi destul de responsabili și până la urmă vor fi mai mulţi cei care vor participa la aceste ore de pregătire suplimentară”, a mai spus inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.
Anul acesta, procentul de promovabilitate la prima sesiune a bacalaureatului a fost de aproape 52 la sută, după ce o parte din lucrări au fost recorectate. Picați au fost aproape 1800 de absolvenţi de liceu cărora li se adaugă vreo 500 de corigenți și alți 200 de absolvenți care nu s-au înscris în prima sesiune de bacalaureat.

Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.