Doi absolvenți de liceu vor trebui să încerce să ia bacalaureatul, anul viitor în toamnă,  după ce la sesiunea actuală au fost prinși cu nereguli ce au impus  eliminarea lor din examen. Este vorba despre un elev de la Colegiul National ,,Ştefan cel Mare” din Râmnicu Sărat şi despre un altul de la Liceul cu Program Sportiv, din Buzău. Unul a fost descoperit copiind iar altuia i-a sunat telefonul mobil în timpul examenului, lucru strict interzis. Pentru aceste lucruri, ei au fost eliminați din bac și vor avea interzis la a mai susține examenul timp de două sesiuni.
Aproximativ 2.800 de absolvenți de liceu din județul Buzău, au susținut miercuri a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat, proba obligatorie a profilului. Cei care au terminat liceul la profilul real au dat examen la matematică iar cei care au absolvit la uman au susţinut proba la istorie.
Mulți dintre elevi au ieşit fericiţi din examen. La matematică subiectele au fost pe două niveluri de dificultate. Şi la primul nivel, şi la al doilea elevii au spus că puteau fi rezolvate uşor, fără pregătire suplimentară. La istorie, absolvenţii de ştiinţe sociale nu au considerat subiectele grele, însă cei de la profil vocaţional consideră că ar trebui regândite aceste probe şi pentru ei.

Profesorii de istorie consideră că subiectele au fost facile şi că un elev cu o minimă pregătire poate obţine nota 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.