Executivul a alocat în Ședința de Guvern de miercuri suma de 10,3 milioane de lei pentru județul Buzău. Alături de Buzău au mai primit sume pentru remedierea pagubelor produse de inundații alte 25 de județe.
Cel mai probabil, suma va fi folosită pentru reabilitarea drumurilor județene, Consiliul Județean fiind cel care a înaintat Guvernului o solicitare pentru acordarea a peste „0 milioane de lei necesari reabilitării 203 L Bozioru. DJ 102 F Berca-Chiliile, DJ 22 A Vulcanii Noroioși, sat Policiori, Scorțoasa, DJ 220 Murgești – Pardoși – Buda, DJ 102 B Cătina, DJ 203 K Lopătari – Luncile – Plaiul Nucului – Gura Teghii, DJ 103 P km 24,350. Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, alocarea sumei de peste 200 de milioane de lei noi este doar o primă fază a ajutorului. Pe măsură ce autorităţile locale solicită, guvernul va evalua, în continuare, solicitările pentru pagubele de după inundaţii.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că suma alocată provine din Fondul de rezervă bugetară a Guvernului.

Citește și: Pagube de peste 10 milioane de lei provocate de fenomenele meteo drumurilor județene. Dezastrul este însă și mai mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.