Cu doar câteva zile înainte de desemnarea oficială a candidaților USL, lupta pentru cele 10 colegii din Buzău pare din ce în ce mai încrâncenată. Organizația județeană a PNL nu și-a desemnat, în mod oficial, candidații iar la PSD două candidaturi nu sunt încă bătute în cuie.
Deși era creditată cu șanse mari de a fi desemnată candidat pe colegiul 4 tânăra de doar 23 de ani, Ionela Dobrică pare să fi pierdut cursa în favoarea unui candidat PNL impus de la centru. În ceea ce privește colegiul 3 de senat nu s-a stabilit încă nimic sigur în privința candidaturii senatorului Ion Vasile care se încearcă a fi înlocuit de Victor Mocanu. În oraș, candidatura viceprimarului Marcel Ciolacu de pe colegiul 6 a fost mutată pe colegiul 7 astfel că viceprimarul Buzăului se va lupta la viitoarele alegeri cu deputatul Cezar Preda, singurul candidat al PDL cunoscut cu multă vreme înaintea celorlalte nume propuse de partid la Buzău.
Candidatul pentru colegiul 6 de deputat cel care revine conform înțelegerilor PSD Buzău va fi cel mai probabil desemnat tot de la centru în timp ce candidatul pentru colegiul 1 de senat a fost stabilit deja în persoana lui Eugen Teodorovici, consilier al premierului Victor Ponta. În ceea ce îi privește pe liberali aceștia vor avea impus de la centru candidatul pe colegiul 4 de deputat în timp ce pe colegiul 2 de senat va candida liberala Doina Tudor iar deputații Titi Holban și George Scutaru își vor încerca șansa pentru încă un mandat pe colegiile în care au fost aleși.
Nici în tabăra opoziție lucrurile nu par mai așezate. După ce lista cu candidați ai PDL Buzău a fost stabilită de Biroul Permanent Județean al partidului schimbările au început să apară însă nici aici nu se știe cu siguranță cine vor fi candidații. Dacă în ceea ce privește candidatura pe colegiul 2 de senat, cea care a revenit conform votului fostului prefect al județului, Paul Beganu, a fost schimbată în favoarea „grevistei” Florina Stoian, nu se mai știu candidații pentru colegiile 3 și 5 de deputați. Primarul comunei Balta Albă, Georgian Calotă, pare să nu fi primit acceptul președintelui PDL,Vasile Blaga, pentru a candida pentru colegiul 3 de deputat tocmai din pricina încrederii cu care a fost învestit de alegători la alegerile locale în timp ce adjunctul Direcției Sanitar Veterinare, Ciprian Botezatu, nu se va mai înscrie în lupta cu Marian Ghiveciu pentru colegiul 5.
Pe lângă candidații propuși de USL și ARD la Buzău se vor mai înscrie în luptă și candidați din partea PP-DD care nu au fost încă prezentați dar și-ar mai încerca norocul și trei independenți. În oraș, preotul Paul Negoiță ar putea candida cel mai probabil pe colegiul 6 de deputați unde se va lupta cu candidatul PSD impus de la centru dar și cu tânărul democrat-liberal Ciprian Ene. Tot din postura de independenți ar putea candida și Viorel Tudose și Adrian Neagu, ambii pe colegii din zona municipiului Râmnicu Sărat. Adrian Neagu, proprietarul postului de televiziune TV-Sud Est se gândește să atace colegiul 3 de Senat în timp ce omul de afaceri râmnicean Viorel Tudose, cunoscut după ce a finanțat pe rând reprezentativa feminină de handbal a județului și mai apoi Gloria Buzău, și-ar încerca norocul pe colegiul 3 de deputați, acolo unde va concura cu liberalul Titi Holban.
Candidaturile finale ale USL la Buzău vor fi prezentate oficial miercuri seara în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe Național Arena din Capitală în timp ce în ARD discuțiile continuă încă în cadrul structurilor de partid.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

  1. Numele deputatului de Buzău, Titi Holban apare în referatul procurorilor DIICOT, prezentat de Realitatea TV, ca beneficiar al serviciilor oferite de prostituatele Andreei Marta, soția lui Codruț Marta, fostul șef de cabinet al ex-preşedintelui ANAF. Am încercat să luăm ieri legătura telefonic cu deputatul Holban, însă acesta nu a răspuns la telefon, semn că parlamentarul liberal se ferește să dea declarații pe această temă. Alături de numele deputatului Titit Holban, mai apare în referatul cu pricina și numele omului de afaceri Puiu Popoviciu, dar și alte nume sonore din lumea politică a afacerilor, dar și din mediul academic. Deputatul PNL, titi Holban este membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură și industrie alimentară, este căsătorit și are doi copii. Prostituata care l-a recunoscut de client se numește Carmen Hotico. Clienții prostituatelor au fost interceptați când solicitau studente „premiante” şi urmează să fie chemaţi la audieri în calitate de martori, de către procurorii DIICOT, pentru a oferi detalii în legătură cu partidele de sex pe care plăteau bani grei.

  2. DE CE VREA DOINA TUDOR IN SENAT ? In anul 2010, cand de la cei care se cere sa o voteze pe Doina Tudor li se taiau veniturile iar masurile de austeritate ii saraceau pe toti romanii, doamna ce se doreste senatoare in Senatul Romaniei, si-a cumparat un iacht de 6 milioane de Euro si o vila de 1,5 milioane de Euro pentru riviera turceasca. Doina TUDOR, cu dubla cetatenie, romana si belgiana, ii este rusine sa arate chiar la frontiera Romaniei pasaportul romanesc, preferand sa se dea belgianca. Cu aroganta si un aer de superioritate pe care il au noi parveniti din Romania, fosta dansatoare de la barul Melody cinematograful Patria, vrea in Senat. Ma intreb ce vrea o persoana cu o avere de peste 30 milioane de Euro in Senat ???????? Aceasta distinsa doamna ” vreau senator sa fiu” are pe rol plangere penala pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani. Sotul ei este un camatar si un mare escroc ! Doina Tudor nu are ce cauta in Senat, acest personaj nu reprezinta poporul roman si nici Romania ! Jaful e chemarea catre Senat ! Imi doresc ca alegatorii sa analizeze ce cauta acest personaj in Senatul tarii !!! UN CLAR NU PENTRU CANDIDATURA DOINEI TUDOR PENTRU SENATUL ROMANIEI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.