cort prim ajutor
Locuitorii comunei Cătina vor beneficia de evaluare gratuită a tensiunii arteriale, glicemiei, trigliceridelor, colesterolului, înălţimii şi indicelui de masă corporală în cadrul Târgului de Sănătate desfăşurat în comună, în data de 28 martie. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane în 19 Comunităţi Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!” şi implementat de Fundaţia Romtens la nivelul a 19 comunităţi rurale din 19 judeţe.
Târgul de Sănătate este un eveniment de mare amploare, dedicat publicului general, în cadrul căruia se dorește atragerea și educarea populației în sensul adoptării unui stil de viață sănătos, prin oferirea de sesiuni de informare individuale și conştientizarea importanţei monitorizării și menținerii unei bune stări de sănătate. Cadrul este unul relaxat, lipsit de rigorile activităților derulate într-un cabinet medical, dar care are rolul de a crește nivelul de informare şi de conștientizare a membrilor comunității cu privire la importanța și impactul stilului de viață asupra sănătății și cu privire la importanța monitorizării unor parametri cheie în evaluarea stării de sănătate.
Târgul de Sănătate organizat în comuna Cătina, judeţul Buzău, reprezintă o bună oportunitate pentru cei prezenţi de a primi informaţii şi sfaturi privind îmbunătăţirea stării individuale de sănătate oferite de medici de familie, asistenţi şi specialişti în domeniul promovării sănătăţii. Prevenirea anumitor boli prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi eliminarea factorilor de risc ce conduc la apariţia acestora, sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul târgului şi care se regăsesc în materialele informative ce vor fi diseminate de organizatori în rândul participanţilor.
Printre activităţile Târgului de Sănătate se vor regăsi cele de informare-educare posibile prin
intermediul materialelor scrise şi audio-video utilizate în cadrul târgului şi, de asemenea, oferite de un medic de familie, precum şi cele medicale, concretizate în efectuarea unor măsurători invazive (glicemie, colesterol, trigliceride) şi a unor măsurători neinvazive (înălţime, greutate, tensiune arterială). La acestea, se adaugă activităţile adresate copiilor desfăşurate într-un spaţiu special amenajat. Copiii vor primi sfaturi despre igiena personală şi alimentaţia sănătoasă şi, totodată, vor avea posibilitatea de a participa la concursuri de desen, colorat.
Iniţiativa organizării acestui eveniment aparţine Fundaţiei Romtens care se bucură, în acest demers,de sprijinul Primăriei Cătina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.