Florin SNAE
Localnicii din Rușețu ar putea circula, din toamnă, pe trotuare noi amenajate cu bani europeni. Primăria din localitate a întocmit un proiect prin intermediul Grupului de Acțiune Locală Ecoul Câmpiei Buzăului prin care intenționează să realizeze aproape 5 kilometri de trotuare pietonale pe marginea a două drumuri județene. Este vorba despre 3 kilometri de trotuar pe marginea DJ 203 N și alți 1,8 kilometri de-a lungul DJ 214 A.
Pentru ca acest proiect să fie declarat eligibil, administrația locală din Rușețu avea nevoie să ia în administrare cele două porțiuni de pe drumul județean pentru realizarea investiției, lucru ce s-a produs, luni, prin decizia consilierilor județeni reunite în ședință extraordinară.
Banii necesari pentru realizarea proiectului provin atât din bugetul local al comunei, suma de 30.000 de euro și de la GAL „Ecoul Câmpiei Buzăului” -54.000 de euro.
„Mai aveam nevoie de un singur aviz acesta de la Consiliul Județean pe care să îl depunem la dosar pentru ca proiectul să fie declarat eligibil și să intre la finanțare. Până acum nu ne-a fost solicitat acest aviz dar sper ca asta să fie ultima piesă lipsă din dosar și proiectul să fie finanțat. Dacă va fi așa eu sper ca în luna august, septembrie să circulăm deja pe noile trotuare”, a declarat Florin Snae, primarul comunei Rușețu.
Pe lângă acest proiect, Primăria Rușețu intenționează să mai depună un proiect pentru achiziționarea de utilaje, mai precis un buldoexcavator ce urmează a fi folosit atât pentru operațiuni de deszăpezire cât și pentru alte lucrări.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.