Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a fost ales, vineri, preşedinte al PSD Buzău, la capătul unei conferinţe de alegeri care a durat aproximativ două ore şi la care au luat parte mai mulţi lideri ai PSD în frunte cu preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, care a avut şi calitatea de delegat din partea organizaţiei municipale a PSD Buzău al cărui membru este, transmite news.ro

Lucian Romaşcanu, unicul candidat la şefia organizaţiei judeţene, deţinea funcţia de preşedinte al PSD cu titlu interimar, fiind desemnat în funcţie la scurt timp după ce Marcel Ciolacu, preşedintele ales al PSD Buzău la ultima conferinţa de alegeri, a fost ales în funcţia de preşedinte la nivel naţional.

La conferinţa de alegeri au luat parte mai mulţi lideri ai partidului în frunte cu Gabriela Firea, Petre Daea, Vasile Dâncu, Adrian Câciu, Marius Budăi, Mihai Tudose care au rostit discursuri laudative la adresa lui Lucian Romaşcanu înainte să fie supusă votului candidatura acestuia la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene.

Toma în lacrimi în timpul discursului lui Petre Daea

Discursul susținut de Petre Daea  de pe scena Sălii Mari a CJ Buzău l-a emoționat până la lacrimi pe Constantin Toma. În timp ce ministrul agriculturii vorbea despre cum în urma unei idei a primarului din Buzău a luat naștere banca de Resurse Genetice și Vegetale Buzău.

Senatorul Lucian Romaşcanu a fost ales în unanimitate de cei 370 de delegaţi prezenţi, la fel ca şi întreaga echipă pe care a propus-o.

El va fi secondat de doi prim-vicepreşedinţi în persoana primarului municipiului Buzău, Constantin Toma şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, dar şi de 17 vicepreşedinţi.

Noul preşedinte a declarat în faţa delegaţilor la conferinţa de alegeri şi a invitaţilor că îşi propune ca din punct de vedere politic să obţină cu organizaţia PSD Buzău locul 1 pe ţară şi a dat asigurări că, deşi mandatul său este pe patru ani, după alegerile din 2024, va convoca o nouă conferinţa de alegeri în care va da socoteală pentru scorul obţinut şi va solicita membrilor de partid să hotărască dacă va mai continua sau nu în fruntea PSD Buzău.

La finalul alegerilor, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Lucian Romaşcanu că este convins ca va fi un preşedinte mult mai bun decât el, dacă va învăţa şi politică.

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.