Vești cât se poate de bune pentru buzoiencele care vor naște de anul viitor. Lucrările la noua maternitate situată pe strada Victoriei ar putea fi date gata în 2012. Estimările vin de la conducerea Consiliului Județean Buzău, care susține că sunt bani suficienți pentru construcția imobilului și achiziția de utilaje, astfel încât până la jumătatea anului viitor, maternitatea să-și poată deschide porțile. În acest moment, singurele emoții sunt legate de  aparatura medicală necesară pentru ca actul medical să se poată desfășura fără sincope în noua unitate medicală.

Până una alta, lucrările la maternitatea de pe strada Victoriei sunt în linie dreaptă. Dacă totul va merge așa cum s-a prognozat, in iunie anul viitor, unitatea medicală ar putea deveni funcțională. Aici ar urma să nască și să fie tratate 150 de femei, activitatea medicală urmând să fie finanțată, ca și acum, din bugetul asigurărilor sociale de sănătate.

În acest moment, singurele semne de întrebare sunt cele privind dotările medicale. Autoritățile județene ar avea nevoie de circa 16 milioane de euro, pentru a putea asigura toată aparatura medicală de care este nevoie într-o maternitate. Sunt bani mulți însă conducerea Spitalului Județean Buzău speră că se va găsi o rezolvare și în această problemă. Autoritățile dar și medicii care lucrează în vechea maternitate situată pe Bulevardul Gării speră ca banii pentru dotări să vină de la Ministerul Sănătății, de la Guvernul Flandrei de Est dar și din alocări de la bugetul județului. Nu în ultimul rând, o parte din aparatură va fi transferată din vechea maternitate.

Cristina DINULESCU

 

4 COMENTARII

  1. DL. CIPRIAN STERIAN Photography care semneaza pe poza POATE FI ACUZAT IN JUSTITIE DE PLAGIAT !!!! asa ca dumnealui sa faca bine si sa scoata semnatura daca nu vrea probleme!! …ce a facut dumnealui se numeste NESIMTIRE + TUPEU !!!!

  2. DL. CIPRIAN STERIAN Photography a furat aceasta poza pretinzand ca e a sa. Scoateti semnatura dupa aceasta poza pentru ca altfel se numeste FURT INTELECTUAL pedepsit de Justitie !!!

    • Stimate Domn/Doamnă, vă asigur ca nu am intenționat si nu intenționez să îmi atribui meritele realizarii grafice a ceea ce înseamnă ”Maternitatea Buzău”. De asemenea NU am furat aceasta imagine pretinzând că este a mea cum eronat incercați să spuneți în comentariile dumneavoastră. În legătură cu imaginea care ilustrează articolul intitulat ”Lucrările la noua maternitate au intrat în linie dreaptă. Panglica la unitatea medicală de pe Victoriei, ar putea fi tăiată în iunie 2012” vă garantez că este făcută de mine, într-un loc public, în data de 09-02-2011 la ora 13:27:25 și sunt sigur că o persoană cu pregatirea dumneavoastra poate constata și singur acest lucru din imaginea brută pe care o pot pune la dispoziția atât a dumneavoastră cât și eventualelor organe de anchetă. În concluzie fotografia care insoțește materialul imi aparține în totalitate, NU ȘI REALIZAREA GRAFICĂ A OBIECTIVULUI ”MATERNITATEA BUZĂU”. Pentru lămuriri suplimentare și alte detalii vă stau la dispoziție pe privat unde v-am trimis și imaginea al cărei furt îl incriminați.
      Vă multumesc și vă doresc o zi bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.