Alegerile din PDL care l-au reconfirmat pe Emil Boc în funcția de președinte al partidului nu au adus funcții în structurile de conducere pentru nici un membru al Organizației Județene de la Buzău. După cum declarase încă dinainte de începerea Convenției, deputatul Cezar Preda, un susținător înfocat al lui Vasile Blaga, si-a anunțat retragerea din cursă imediat ce numele câștigătorului a fost anunțat în mod oficial. Și nu doar că și-a anunțat retragerea din orice bătălie pentru funcție ci a făcut și cale întoarsă acasă, cu o zi înainte de finalul Convenției Naționale a partidului. O dată cu el si delegația buzoiană a lăsat de-o parte lucrările Convenției și s-a întors la Buzău încă din noaptea de sâmbătă spre duminică.
Participanții la Convenție sunt de părere că lucrurile au fost aranjate cu mult înainte iar susținătorii lui Emil Boc au făcut tot ce le-a stat în putință să îi descălifice pe membrii taberei adverse. De la interzicerea ocupării locurilor în sală, la huidueli în timpul discursurilor și până la bilețelele cu recomandări de vot, susținătorii lui Vasile Blaga au avut de înfruntat o tabără foarte bine organizată chiar dacă metodele folosite nu au fost, până la urmă, fairplay.
Gestul lui Preda, de a renunța la funcții în cazul în care Blaga pierde bătălia, a fost singurul de acest fel înregistrat în rândul democrat-liberalilor imediat după anunțarea noului președinte. Deși toți susținătorii lui Blaga declaraseră, înainte, că se vor retrage din cursa pentru funcții în BPN al PDL dacă cel susținut de ei nu va fi confirmat președinte, doar Preda a făcut pasul înapoi imediat. A doua zi abia a fost urmat de Cristian Boureanu și Constantin Ostaficiuc.
Pe de altă parte, retragerea din cursă a Ralucăi Turcan și Daniel Funeriu, susținători ai lui Emil Boc și alegerea pe funcții a lui Sorin Frunzăverde și Mariana Popa, ambii adepți ai moțiunii Blaga, vin să dea naștere suspiciunilor de blat la Convenția Națională a Partidului Democrat Liberal.

Una peste alta, Cezar Preda a contabilizat o nouă înfrângere politică iar pe lângă faptul că viitorul său politic este pus acum  sub semnul întrebării, acestă înfrângere s-ar putea răsfrânge și asupra ‎organizatiei PDL condusă la Buzău de fostul vicepreședinte.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.