Lucrările pentru refacerea parțială a DJ 203K au demarat la Lopătari și Mânzălești

0

Lucrările pentru refacerea urgentă a DJ 203K în zona Lopătari și Mânzălești au început în forță iar constructorii lucrează în prezent pentru devierea cursului Slănicului astfel încât să se poată lucra în albie pentru consolidarea malului și refacerea provizorie a drumului în punctele in care s-a surpat ca urmare a creșterii debitului apei.

„Din nefericire natura s-a dezlănțuit și în mai multe zone ale județului sunt probleme. La Lopătari drumul județean 203K a fost luat de ape dar noi facem tot ce putem să refacem acest drum. Important este că oamenii nu au rămas izolați și am găsit un drum secundar cu sprijinul autorităților locale și mașinile de mic tonaj, de aprovizionare sau salvare, pompieri etc pot ajunge în orice moment. Noi lucrăm deja și sper ca mâine sau poimâine cel târziu circulația să fie restabilită pe un DJ 203K refăcut parțial. Fiind o zonă cu un sol mai dificil s-au produs aceste rupturi deși în zonele unde s-au produs drumul se prezenta bine. Vom încerca să obținem fonduri de la Guvern, noi am luat legătura cu proiectanți pentru a vedea ce se poate face acolo dar trebuie să ne dăm mâna cu toții să facem ceea ce trebuie. Si cei de la Apele Române trebuie să înțeleagă să își facă lucrările de amenajare și protejare a malurilor pentru că dacă nu se fac aceste lucrări sunt bani aruncați pe fereastră”, a spus președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

DCIM100MEDIADJI_0016.JPG

Totodată președintele CJ a ținut să liniștească pe toți locuitorii de pe Valea Slănicului care sunt nemulțumiți de ritmul lucrărilor de refacere a DJ 203K între Mărăcineni și Podu Muncii spunându-le că lucrările sunt în grafic și drumul se va termina conform programului stabilit:„Lucrările sunt în grafic și drumul se va finaliza la termenul stabilit. Din păcate este o lucrare complexă și nu se poate face altfel. Îi rog pe toți locuitorii din zonă să înțeleagă că există un disconfort astăzi dar este un disconfort care este necesar pentru confortul din anii următori”

Nu în ultimul rând, Petre Emanoil Neagu a declarat că după ce a mers ieri în zona Mânzălești și Lopătari pentru a vedea efectele inundațiilor a decis ca în acest an să asfalteze din fonduri proprii 10 kilometri din DJ 203K între Podu Muncii și Mânzălești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.