Peste 50 de cadre didactice cu jalba în proțap la Inspectoratul Școlar și Consiliul Județean

0
1142

Peste 50 de cadre didactice, părinți și reprezentanți ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar au protestat, joi dimineață, în curtea IȘJ Buzău cerând explicații generalului Florina Stoian față de ordinul ministrului prin care mai multe clase de liceu sunt desființate și transformate în clase de profesională.

Protestatarii reclamă faptul că de la apariția ordinului dat de Ecaterina Andronescu mai multe licee și-au rezolvat problema desființării claselor prin anumite aranjamente politice iar licee care nu aveau în planul de școlarizare decât o singură clasă cum este cazul la Berca și Beceni sunt propuse pentru desființare și astfel acestea și-ar pierde statutul de liceu.

Cum inspectorul general a ieșit în fața protestatarilor și le-a spus că nu are cele transmite întrucât ordinele vine de la București, de la Ministerul Educației, protestatarii au decis să se îndrepte spere consiliul Județean în speranță că aici vor putea găsi sprijinul de care au nevoie.

O delegație a protestatarilor a fost primită de președintele Petre Emanoil Neagu care  le-a explicat că nu poate decât să aducă la cunoștința ministrului care sunt revendicările profesorilor buzoieni. Pe de altă partea Neagu le-a spus dascălilor veniți în audiență că nu este de acord ca în așa zisele licee să ajungă elevi cu medii de 2 și 3 și că cel mai bine ar fi ca aceștia să urmeze o școală profesională și să învețe o meserie decât să se mintă singuri că sunt elevi de liceu. Președintele CJ a recunoscut însă că aceste măsuri ar trebui luate treptat și după o analiză riguroasă pentru a nu afecta nici profesorii și nici elevii.

Protestatarii iau în calcul să meargă să protesteze în Capitală  pentru a o convinge pe Ecaterina Andronescu să nu desființeze liceele buzoiene.

Potrivit ordinului inițial al Ministerului Educației era stabilită reducerea a 15 clase de liceu din întreg județul printre liceele vizate aflându-se Colegiul Hasdeu, Eminescu și Pedagogic care între timp și-ar fi rezolvat problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.