Mariana Munteanu

Sanitas, sindicatul cadrelor sanitare medii din Spitalul Județean Buzău, îl trage de mânecă pe președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, căruia îi cere să asigure reabilitarea spațiului destinat vestiarelor personalului și asigurarea uniformelor de serviciu. Printr-un comunicat de presă, Sanitas vrea să atragă atenția că Bîgiu care ar fi promis aceste lucruri în urma unei întâlniri inițiate chiar de el nu ar concretizat încă nimic din cele spuse la discuțiile cu pricina, purtate acum mai puțin de o lună.
”În urma întâlnirii dintre reprezentanții conducerii Consiliului Județean Buzău și reprezentanți ai Sindicatului „SANITAS” Buzău și asistentele șefe ale secțiilor Spitalului Județean de Urgență Buzău, din data de 29.03.2013, inițiata de președintele Consiliului Județean Buzău, domnul Marian-Cristinel Bîgiu și președintele Sindicatului „SANITAS” Buzău, se așteaptă materializarea propunerilor privind reabilitarea spațiului destinat vestiarelor personalului, asigurarea uniformelor de serviciu și a efectelor pentru pacienți”, se arată în comunicatul remis azi.
N-ar fi nici o problemă în demersul realizat de Sanitas dacă atitudinea personalului din Spitalul Județean Buzău s-ar îmbunătăți odată ce asistentele și infirmierele ar îmbrăca uniforme noi iar vestiarele le-ar fi recondiționate. Numai că din păcate, cu siguranță, comportamentul asistentelor și infirmierelor va rămâne neschimbat, indiferent de eforturile pe care le-ar face Consiliul Județean. De multe ori, asistentele și infirmierele din Spitalul Județean Buzău, nu toate, taie și spânzură în unitatea medicală și doar atențiile de la pacienți ori rudele acestora mai reușesc să le îndulcească glasul și să le îmblânzească.
legat 2
Reamintim, recentul scandal care a umplut de Doamne ajuta Buzăul și care a fost provocat tocmai de asistentele și infirmierele din Spitalul Județean. Ne referim aici la cadrele din secția Pediatrie care au dispus legarea de paturi asemenea unor vite a copiilor fără aparținători, doar pentru a nu le deranja de la cafele, țigări ori de la vreo emisiune TV.
Scandalul a făcut înconjurul țării în mai puțin de o zi pentru ca mai apoi să depășească granițele țării, un articol în care era prezentată situația copiilor de la Pediatrie, imobilizați de paturi, fiind publicată în cotidianul britanic The Sun.
Cazul a stârnit revolta populației indignată de practicile barbare ale personalului de la Pediatrie care a scăpat ieftin după un asemenea scandal.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.