Primarul comunei Brăești, Adrian Perțea, a convins magistrații Curții de Apel Ploiești că raportul întocmit de Agenția Națională de Integritate în toamna anului trecut conform căruia acesta s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate deținând simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Brătilești.

Instanța s-a pronunțat, marți, în ședință publică și a anulat raportul întocmit de ANI.

„Admite acţiunea. Anulează Raportul de evaluare nr. 28748/G/II/03.09.2018 întocmit de intimata, Agentia Naţională de Intergalitate” se arată în încheierea ședinței de judecată.

De altfel, la momentul constatării stării de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate, Perțea a declarat că nu a deținut niciodată vreo funcție în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Brătilești.

„Nu am participat și nu am deținut nici o funcție în Consiliul de Administrație al școlii. Nu am fost remunerat și nu am fost prezent la vreo ședință. Mai mult am desemnat, în scris, în fiecare an un reprezentant din partea Primăriei în Consiliul de Administrație. Nu știu de unde s-a ajuns aici. Cu siguranță voi contesta această deciziei și sper să se aplice legea așa cum s-a aplicat și în cazul președintelui Klaus Iohannis. În ceea ce privește funcțiile de administrator la cele două societăți îmi aduc aminte că am ieșit din acele firme imediat după câștigarea mandatului de primar. O să contest în instanță decizia și am să văd dacă au sau nu dreptate cei de la Agenția Națională de Integritate. Poate aveam vre-un termen de a ieși din respectivele societăți și o fi fost depășit însă știu că am părăsit funcțiile respective imediat după ce am ieșit primar ”, declara în toamna anului 2018 primarul Adrian Perțea.

Decizia magistraților de la Ploiești nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

 

 

 

CITESTE ȘI: Primarul comunei Brăești, găsit în incompatibilitate de ANI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.