Muzeul Județean, instituție de cultură aflată sub tutela Consiliului Județean, continuă și în acest an seria manifestărilor devenite deja tradiție, primul astfel de eveniment fiind cel organizat cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri în data de 24 ianuarie.


Buzoienii cu mic cu mare sunt așteptați pe 24 ianuarie în curtea Muzeului Județean la cea de-a treia ediție a evenimentului „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean”. Așa cum s-au obișnuit deja buzoienii alături de oficialități și dansatori ai Centrului Județean de Cultură și Artă se vor prinde într-o mare Horă a Unirii care va înconjura clădirea muzeului, marcând împlinirea a 159 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri la 24 ianuarie 1859. De la eveniment nu vor lipsi militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” dar nici actorii teatrului George Ciprian care vor pregăti o piesă de teatru în ton cu evenimentul.
Pe parcursul anului 2018 reprezentanții muzeului vor continua organizarea manifestărilor cu care i-au obișnuit pe buzoieni respectiv „Dragobete vs Sfântul Valentin”, „Zilele Femeii la Muzeul Județean”, „Ziua Internațională a Muzeelor” sau „Noaptea Internațională a Muzeelor” dar și o serie de manifestări în premieră precum „Școala de vară a Muzeului Județean”, „MuseumFest” sau „Noaptea Cercetătorilor”. De asemenea, o atenție sporită va fi acordată manifestărilor care vor marca Centenarul Marii Uniri, principalul eveniment cultural al anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.