Interlopul buzoian Valeriu Negociu cunoscut sub numele de Marian Nissan rămâne după gratii. Mâine expiră cele 29 de zile de arest preventiv dictate pe numele cămătarului acuzat de şantaj.

Procurorii au solicitat prelungirea mandatului de arestare pe motiv că mai sunt multe de anchetat în dosarul în care interlopul Marian Nissan este cercetat de fapte deosebit de grave. Procurorii au solicitat prelungirea stării de arest cu 30 de zile iar apărătorii cămătarului au făcut imediat recurs.
Judecat la Tribunalul Buzău, recursul avocaţilor lui Nissan a fost respins astfel că interlopul nu va ieşi mâine din arest, aşa cum spera, el urmând să rămână după gratii cel puţin încă 30 de zile.
”Tribunalul a respins ca nefondat recursul promovat de inculpat împotriva hotărârii Judecătoriei Buzău de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile începând din 17 noiembrie 2011”, a declarat astăzi judecătorul Angelica Miu de la Tribunalul Buzău.
Reamintim, pe 18 octombrie, Valeriu Negociu zis Marian Nissan a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de şantaj. El împrumuta cu sume foarte mari diverşi patroni care nu se mai descurcau cu banii. Le cerea apoi dobânzi foarte mari, pe care afaceriştii abia le puteau suporta. Cei care nu i-au putut restitui cămătarului banii ceruţi, erau umiliţi, şantajaţi, ameninţaţi şi chiar bătuţi. Până acum, anchetatorii au identificat cel puţin cinci victime ale lui Nissan, în timp ce alţi buzoieni care de-a lungul vremii au apelat la serviciile interlopului, au plecat din ţară de frică ori au fost nevoiţi, potrivit anchetei, să-i cedeze acestuia bunuri de valoare, maşini şi chiare imobile.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.