Accident E85-3
Vineri, în ultima zi din acest an a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”, poliţiştii buzoieni vor organiza o caravană a siguranţei rutiere, un concurs pe teme rutiere pentru preșcolari şi acţiuni de conştientizare a participanţilor la trafic asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

De la ora 10.00, o caravană formată din autospeciale ale Serviciului Rutier şi o autoplatformă ce va transporta un autoturism avariat în urma unui accident de circulaţie va patrula pe DN2 E85, cea mai intens circulată arteră ce străbate judeţul Buzău supranumită și șoseaua morții din pricina numeroaselor accidente soldate cu pierderi de vieți omenești. Caravana se va deplasa pe traseul Buzău-Râmnicu Sărat și va poposi în localităţile tranzitate, unde poliţiştii vor distribui localnicilor materiale cu recomandări preventive.
O altă activitate, ce se adresează de această dată preșcolarilor, va avea loc la Galleria Mall, unde poliţişti vor organiza concursul „Boboceii siguranţei rutiere”.
Zece grupe de preşcolari vor avea de trecut două probe, dintre care una teoretică ce va consta în recunoaşterea semnificaţiei indicatoarelor rutiere dar și o probă în care micii participanţi la trafic vor avea de parcurs un traseu într-un parc şcoală special amenajat, respectând regulile de circulaţie.
În jurul prânzului va fi organizată o acţiune de sensibilizare a conducătorilor auto, intitulată „Şi eu sunt în trafic!”, în cadrul căreia elevii ce fac parte din patrula şcolară a Şcolii Gimnaziale nr. 11 Buzău vor fi prezenţi, împreună cu profesorul coordonator şi poliţiştii rutieri, în zona trecerilor de pietoni din apropierea școlii.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.