Spitalul Județean Buzău are de două săptămâni un medic nou pe Secția de Chirurgie. Este vorba despre Ștefania Szabo Manolescu medic rezident care activează în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și care vrea să se stabilească la Buzău.

Tânărul medic a început de la 1 iulie să facă gărzi la Spitalul Județean de Urgență Buzău iar  din septembrie, după finalizarea examenului de specialitate, va concura pentru un post în cadrul Secției de Chirurgie a celei mai mari unități spitalicești din județ.

„Medicul chirurg este în rezidențiat și deocamdată, de la 1 iulie face doar gărzi la Buzău. Și-a dorit transferul la Buzău și sper ca din toamnă, după ce se vor da examenele de specialitate, să devină medicul nostru cu normă întreagă” , a declarat Claudiu Damian managerul SJU Buzău.

Ștefania Szabo Manolescu este originară din București, a terminat Facultatea de Medicină în 2014  și din același an lucrează ca rezident chirurgie generală  în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Medicul de 32 de ani a fost și asistent universitar în cadrul UMF „Carol Davila” unde s-a ocupat de pregătirea studenților străini cu predare exclusiv în limba engleză și în paralel urmează și studii de doctorat pe care le va definitiva în 2021 când va deveni doctor în științe medicale.

Nu este însă singurul medic care a ajuns din această lună la Buzău. Un alt medic în vârstă de 30 de ani a ajuns la Secția Obstetrică Ginecologie 1 a Maternității Buzău prin transfer de la o unitate medicală din Câmpina. Medicul a solicitat transferul știind că Spitalul Județean asigură cazarea pentru minim 3 ani a medicilor care doresc să vină la Buzău cu perspectivă alocării chiar a unui apartament de serviciu care va fi pus la dispoziție de Consiliul Județean după finalizarea lucrărilor la blocul de locuințe pentru medici ce urmează a fi ridicat pe locul fostei maternități.

Spitalul Județean de Urgență Buzău caută în continuare medici primari și specialiști care să ocupe posturile vacante din organigrama unității sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.