legat 2
Punct final în cazul anchetei administrative declanşată prin ordin al preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, după izbucnirea scandalului copiilor legaţi de paturi în secţia Pediatrie.

Potrivit unui comunicat remis marţi de Consiliul Judeţean, şeful Secţiei Pediatrie din Spitalul Judeţean Buzău, medicul Carmencita Matei, şi asistentul şef din cadrul aceleiaşi secţii, Mircica Găzdaru, vor fi destituite din funcţiile de conducere deţinute. De asemenea, măsuri vor fi luate şi împotriva asistentei medicale şi infirmierei de pe salonul în care au fost filmaţi copiii legaţi de paturi.

„Comisia de disciplină constituită pentru anchetarea cazului copiilor legați de paturi la Spitalul Județean Buzău a finalizat cercetarea disciplinară și administrativă. În baza documentelor cuprinse în dosarul de cercetare, măsurile și sancțiunile propuse de comisie și aprobate de managerul Spitalului sunt următoarele: medicul șef de secție și asistenta șefă din secția de Pediatrie vor fi destituite din funcțiile de conducere deținute.Asistenta medicală și infirmiera de salon vor fi sancționate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni”, se arată în comunicatul remis marţi de Consiliul Judeţean Buzău.
Conform aceluiaşi comunicat, pe parcursul cercetării disciplinare după izbucnirea scandalului copiilor legaţi de paturi la Pediatrie, au fost audiate și au dat note explicative în ședințele comisiei nouă asistente medicale, două îngrijitoare și două infirmiere care au fost de serviciu în ziua de 28 ianuarie, atunci când au fost filmaţi micuţii legaţi cu feşe de zăbrelele paturilor, precum și asistenta șefă, medicul șef de secție și alți doi medici.
”În cazul unor persoane, s-a procedat la extinderea cercetărilor pentru clarificarea unor aspecte punctuale și a unor neclarități și neconcordanțe în punctele de vedere exprimate inițial de persoanele audiate. Spitalul va emite deciziile corespunzătoare și le va comunica persoanelor sancționate, conform prevederilor legale”, se mai arată în comunicatul remis de Consiliul Judeţean Buzău.

Între timp, procurorii continuă cercetările în acest caz şocant care a făcut înconjurul ţării. Infracţiunile despre care vorbesc procurorii sunt rele tratamemte aplicate minorului, purtare abuzivă şi punerea în primejdie a unei persoane aflate în neputinţa de a se îngriji.
Reamintim, teribilul caz dat în vileag de jurnaliştii buzoieni. Mai mulţi copii fără aparţinători au fost filmaţi legaţi de paturi la Pediatrie. Copiii care proveneau din centre de plasament erau priponiţi de-a dreptul de zăbrelele paturilor. Procedura imobilizării pacienţilor cu tulburări psihice este legală însă în anumite condiţii care la Buzău nu au fost niciodată respectate. Iar practica legării copiilor de paturi era una uzuală în cel mai mare spital din judeţul Buzău iar la ea se apela pentru ca micuţii să nu deranjeze personalul sanitar.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.