deszapezire utilaj E85
Autospecialele şi şenilatele au fost suplimentate în Buzău și în celelalte 7 judeţe care vor fi sub cod portocaliu de ninsoare, ele fiind furnizate de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ) din judeţele care nu sunt sub astfel de avertizări.

De la ISU Iaşi s-a deplasat în judeţul Vaslui o autospecială de transport persoane şi victime multiple (ATPVM – autospecială de capacitate mare, 4×4) şi o şenilată, iar către judeţul Bacău o altă ATPVM. Totodată, judeţele Argeş şi Olt vor avea o capacitate de intervenţie sporită întrucât beneficiază, fiecare, de câte o autospecială tip ATPVM din cadrul ISU Dolj.

Trei mijloace de intervenţie au plecat de la ISU Mureş către judeţul Buzău (o autospecială tip ATPVM) şi către judeţul Brăila (o şenilată şi o autospecială tip ATPVM).

De asemenea, de la ISU Bucureşti au fost trimise în judeţele Ialomiţa şi Buzău două autospeciale tip ATPVM.

ISU Timiş a trimis către judeţul Dâmboviţa o autospecială tip ATPVM şi o şenilată, iar de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţie de Urgenţă Ciolpani a fost trimisă o şenilată în ajutorul autorităţilor din judeţul Ialomiţa.

Toate aceste mijloace tehnice de intervenţie au echipaje complete şi sunt pregătite să acţioneze începând din noaptea de duminică spre luni.

Meteorologii au instituit cod portocaliu de ninsori şi viscol în 10 judeţe din estul şi sudul ţării, în timp ce alte 25 de judeţe vor fi sub cod galben, de duminică seară, la ora 20.00, timp de 24 de ore.

Codul portocaliu de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei este valabil în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

În Capitală şi alte 25 de judeţe din ţară, respectiv Ilfov, Giurgiu, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Vâlcea, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Neamţ, Suceava, Botoşani, Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Maramureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin, va fi cod galben de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei, în acelaşi interval.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.