Vești bune pentru profesori în campania electorală pentru turul doi al prezidențialelor. Ministrul Educației, Remus Pricopie, prezent joi la Buzău la o întâlnire cu dascălii din județ a anunțat că joi se fac plățile de la Ministerul de Finanțe către inspectoratele școlare pentru plata celor 150 de euro pentru dascăli. Este vorba despre bani destinați perfecționării profesorilor, în cadrul programului ”Dezvoltarea carierei didactice”, sume cu care dascălii își pot cumpăra cărți și alte materiale didactice. Programul a fost întrerupt în anul 2010 însă acum ministrul Educației a anunțat reluarea plăților către oamenii de la catedră, sumele provenind din fonduri europene. Mai mult, Pricopie a anunțat că speră ca programul să poată fi continuat până în anul 2020.
”Sunt conștient că acești bani nu sunt suficienți decât pentru o lună-două cel mult, dar atât am putut face. De vineri, banii vor ajunge în teritoriu, este vorba despre echivalentul a 700 de lei”, a anunțat la Buzău, ministrul Educației, Remus Pricopie.
La nivelul întregii țări, vor primi acești bani circa 300 de mii de profesori din mediul universitar și preuniversitar.
La Buzău, se află joi alături de ministrul Educației Remus Pricopie, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea și ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea. Cu toții participă la o întîlnire cu cadrele didactice din județ, la eveniment fiind prezenți circa 400 de dascăli buzoieni. În cadrul aceleiași întâlniri, șeful Educației i-a anunțat pe dascăli că urmează să primească o serie de sporuri, în cel mai scurt timp posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.