Cristi Bigiu si Duane Butcher

Vizita unei delegații a Misiunii Diplomatice a Statelor Unite ale Americii la Buzău din urmă cu trei săptămâni a rămas vie în memoria oaspeților de peste ocean care au revenit, marți, în calitatea lor oficială pentru a pune bazele unei colaborări economice la Buzău. Însărcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA în Romania, Duane Butcher s-a întâlnit marți dimineață cu președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu cu care a discutat despre o posibilă colaborare economică și de facilitățile pe care Buzăul le poate oferi potențialilor investitori americani.
„Este a doua oară într-o lună când delegația Ambasadei Statelor Unite face o vizită la Buzău. De data aceasta am avut niște discuții mai concrete despre o posibilă colaborare economică și de oportunitățile pe care le putem oferi ca județ”, a precizat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
La rândul său, oficialul american a declarat că vizita turistică la Buzău l-a determinat să revină în județul nostru pentru a se informa cu privire la oportunitățile de afaceri în domeniul agricol și turistic pe care le-ar putea promova în fața investitorilor americani.
„Este minunat să fiu la Buzău pentru a doua oară într-o lună. Pentru că m-am simțit foarte bine la vizita trecută ca și turist revin la Buzău pentru a explora posibilitățile care sunt și pentru a le transmite informații potențialilor investitori americani. Din ceea ce am văzut cred ca principalele domenii de interes ar fi agricultura și turismul ”, a declarat Însărcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA în Romania, Duane Butcher .
La întâlnirea de marți de la Consiliul Județean a participat și deputatul buzoian, George Scutaru. Parlamentarul a declarat la finalul întâlnirii că este foarte important ca firmele americane să știe că autoritățile locale sunt deschise cooperării și că oricând pot apela la autoritățile județene sau la primăriile din județ fără a întâmpina probleme birocratice cum se mai întâmplă pe la noi.
Delegația Ambasadei Americii la București va vizita la Buzău fabricile Bungee și Rotec și iar după aceasta se vor deplasa pe Valea Slănicului până în zona Meledic.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.