Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a primit, astăzi, vizita directorului pentru Infrastructură Municipală  și  Mediu din cadrul BERD,  Jean-Patrick Marquet care a făcut o vizită la Buzău, pentru a vedea cum se derulează contractul recent încheiat la Londra între Compania de Apă și Primărie, pe de o parte, și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pe de altă parte.

Jean-Patrick Marquet s-a arătat încântat de colaborarea cu oficialitățile buzoiene și s-a declarat încrezător în șansele municipalității buzoiene de a obține un nou împrumut pentru reabilitarea străzilor.

” Sunt extrem de încântat că am început o colaborare privind rețeaua de apă și canalizare și ne dorim să continuăm parteneriatul cu Buzăul iar proiectul propus de Primărie,  privind reabilitarea sistemului de străzi este urmatorul proiect pe care BERD urmează să îl urmărească. Conceptul acestui nou proiect va fi prezentat conducerii instituției peste două săptămâni când e posibil să primească acceptul de a începe acest proiect cu municipalitatea care sper să fie unul de succes” a declarat, astăzi,  reprezentantul BERD, Jean-Patrick Marquet.

De cealaltă parte, primarul orașului Buzău, Constantin Boșcodeală, a precizat că  municipalitatea a înmânat într-o primă fază instituției bancare europene un studiu de fezabilitate pentru a obține acordul de principiu iar în cazul unui rezultat pozitiv lucrările ar putea începe in maxim 8 luni.

”Noi am înaintat un studiu de fezabilitate care prevede un cost de 25 milioane de euro fără TVA. După ce se primește avizul de principiu de la conducerea băncii va urma vizita în teren a unui specialist de la BERD și, probabil, până la începerea lucrărilor vor mai trece 7-8 luni de zile. Nu se poate spune deocamdată nici care va fi perioada de rambursare și nici dobânda”, a declarat Constantin Boșcodeală.

 

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.