Primăria municipiului Buzău cu sprijinul Consiliului Județean Buzău și al Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc își propun să reînvie tradiția vechiului târg al Buzăului, Drăgaica, care va fi organizat în acest an într-o nouă formulă menită să îi ofere farmecul și importanța pe care a avut-o odinioară.

În acest sens organizatorii au pregătit un program în care nu își vor mai regăși locul multe din „tradițiile” din ultimii ani. Își vor face în schimb apariția pentru cele 15 zile de târg peste 40 de meșteșugari autentici, 20 de instalații de agrement, o zonă de consum unde buzoienii vor putea savura noua bere Timișoreana Nepasteurizată, brand care este totodată și principalul sponsor al evenimentului dar și o scenă pe care, seară de seară, vor avea loc spectacole susținute de cei mai cunoscuți artiști locali sau naționali. În total, se vor perinda pe scena târgului Drăgaica Iarmafest 2017 peste 100 de artiști.

Totul va debuta pe data de 10 iunie și se va încheia pe 24 iunie când organizatorii speră să contabilizeze un număr cât mai mare de vizitatori mai ales ca prețul de intrare va fi de 1 leu.

,,Drăgaica este o denumire de marcă locală veche și puternică, dar ea trebuie transpusă într-o nouă viziune, adaptată epocii, este necesar a fi actualizată. Drăgaica deține un potențial pa­trimonial cultural și educațional de prim rang, care nu trebuie pierdut, ci asumat și afirmat cu putere de către comunitate. Stoparea degradării materiale și spirituale a târgului și revenirea la originile sale tradiționale de ritual agrar de recoltare a grâului, a fertilității și a rodului bogat, în care meșterii populari și producătorii agricoli autentici își expun și își vând produsele. Urgența refacerii imaginii Drăgăicii, grav afectată de subcultură și spiritul comercial needucat în anii de după 1990. Creșterea atractivității manifestării populare, prin îmbinarea caracterului de iarmaroc și de parc tradițional de distracții, cu inițierea și desfășurarea unui festival de muzică și dans. Nevoia și oportunitatea ­mo­dernizării aspectului și conți­nutului cultural al Drăgăicii, prin diversificarea stilistică a actelor artistice, prin adăugarea graduală, alături de spectacolele de folclor, a altor genuri muzicale sau mijloace de expresie artistică moderne: ­mu­zică și dans contemporan, mu­zică etno, pop, rock, folk, jazz etc. Drăgaica își propune să devină în următorii trei-cinci ani cel mai important festival de muzică etno și tradițională de bună calitate din România și unul din cele mai importante târguri meșteșugărești din țară”, a spus primarul Constantin Toma la conferința de presă organizată pentru prezentarea evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.