Consilierii locali municipali au aprobat joi un buget de 30.000 de euro pentru aducerea la Buz[u a celebrei orhestre „Johann Strauss Ensemble” din Viena. Muzicienii vienezi se vor afla în perioada 12-18 decembrie în turneul „Best of Vienna” prin marile orașe din România iar municipalitatea este în discuți pentru ca pe data de 19 orhestra să concerteze la Buzău în Sala Sporturilor.

”Va fi un efort titanic, dar va merita din plin. Vom drapa sala pentru a crea acustica necesară concertului şi vom reconfigura actuala suprafaţă de joc, astfel încât să facem loc orchestrei, dar şi corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală. Sper să iasă o treabă serioasă, avem deja foarte multe cereri. Concertul face parte dintr-un turneu naţional, erau doar marile oraşe, însă sperăm să reuşim să introducem şi Buzăul pe această listă. Orchestra va fi pentru început la Bucureşti, apoi la Sibiu, iar pe 19 încercăm să o aducem la Buzău. Este vorba despre o sumă alocată de 30.000 de euro, cu tot cu amenajări, nu e mult, sunt 24 de oameni. Încercăm să facem un oraş mai vesel, să nu mai fim un oraş trist şi prăfuit. Vor fi şi invitaţii, dar intrarea va fi gratuită, după principiul primul venit, primul servit”, a declarat primarul Constantin Toma.

Johann Strauss Ensemble revine în România pentru al 13-lea an. Concertele vor debuta pe 12 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, şi vor continua pe 13 decembrie — Sala Thalia din Sibiu, 14 decembrie — Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, 15 decembrie — Teatrul „Ioan Slavici” din Arad, 16 decembrie — Palatul Culturii din Târgu-Mureş (două reprezentanţii de la orele 17,00 şi 20,00), 17 decembrie — Palatul Culturii din Bistriţa şi pe 18 decembrie — Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov.

Pe lângă concertul care va fi susținut de Johann Strauss Ensemble municipalitatea va mai organiza cu ocazia sărbătorilor de iarnă și alte manifestări artistice care vor culmina cu aducerea în recital  la Buzău în noaptea dintre ani a Andrei și a lui Cătălin Măruță. Dacă în ceea ce îl privește pe celebrul prezentator TV acesta va prezenta spectacolul oferit de municipalitate în noaptea dintre ani, soția sa, Andra va susține doar un recital la cumpăna dintre ani pentru care va încasa 20.000 de euro potrivit primarului Constantin Toma.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.