Primarii din județ, convocați de Prefectură pentru a fi instruiți cum să acționeze în cazul căderilor masive de zăpadă

0
467

Primari din întreg județul au fost convocați vineri de Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim și de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu , la sediul Consiliului Județean pentru a fi instruiți cum trebuie să acționeze pe perioada sezonului rece în cazul căderilor masive de zăpada.

Nu toți primarii au răspuns prezent convocării lansate de reprezentantul Guvernului în teritoriu absentând exact acei conducători de administrații care nu și-au încheiat contracte de deszăpezire și nici nu au utilaje pentru a realiza în regie proprie astfel de lucrări.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a dat asigurări tuturor primarilor că în ceea ce privește situația drumurilor județene care traversează localitățile buzoiene situația în cazul căderilor masive de zăpada este rezolvată existând licitații încheiate pe toate drumurile județene și chiar de pe data de 15 noiembrie societățile responsabile și-au intrat în dispozitiv monitorizând atent starea carosabilului.

Prefectul județului, Carmen Ichim le-a transmis primarilor că are cunoștință de problemele financiare cu care se confruntă comunitățile locale, probleme  în urma cărora există comune care nu pot asigura un stoc de motorină sau de antiderapant necesar în caz de ninsori abundente sau polei însă cu toate astea ei vor trebui să se descurce.

„Știu că sunt probleme cu banii însă cu toate astea trebuie să vă spun că va trebui să ne descurcăm, să găsim soluții, nu știu cu un utilaj de la vreo societate care este pe raza comunei in caz de nevoie, cu ce mijloace putem. Știu că ați făcut și faceți poate mai mult decât aveți obligația însă în cazuri din acestea trebuie să fim pregătiți pentru că altfel în caz că se întâmplă ceva știți bine că vinovați vom fi noi, primarul, președintele CJ, prefectul pentru că de asta suntem în aceste funcții” a spus Carmen Ichim.

În cea de-a doua parte a întâlnirii prefectul județului și primarii au atacat și o altă problemă spinoasă cu care se confruntă administrațiile din județ respectiv cea a legilor fondului funciar. Primarii s-au plâns de lipsa banilor necesari parcelării loturilor cu care urmează a fi puși în posesie cei în drept și de problemele pe care le întâmpină la Cadastru iar prefectul Carmen Ichim a spus că va căuta să identifice sursele financiare pentru lucrările topografice ce trebuie achitate de Primării în timp ce problemele legate de Oficiul de Cadastru și-ar fi găsit rezolvarea în ultima perioadă.

La final, o veste îmbucurătoare a venit din partea președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu care a declarat că în urma demersurilor făcute de Consiliul Județean și Instituția Prefectului în următoarele două săptămâni Guvernul ar putea aloca sumele de bani solicitate pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale din ultimul an, bani care ar trebui să ajungă în special în comunele din zona de munte unde ploile și viiturile au făcut prăpăd pe timpul verii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.