La un an de la prăbușirea unui elicopter israelian Sikorsky CH-53 la Fundata Zărnești, Brașov, aviația israeliană a aterizat, din nou, pe aerodromul de la Boboc pentru a participa la un nou exercițiu în cooperare cu forțe militare române. Un prim avion C-130 Hercules cu tehnică militară la bord a aterizat săptămâna trecută iar alte cinci avioane cu aproape 200 de militari israelieni au aterizat duminică după amiază, pe același aerodrom de la Boboc.
Exercițiul Blue Sky 2011 se desfăsoară în acest an în perioada 1-12 august, o parte din trupele dislocate în România urmând să fie schimbate la sfârșitul acestei săptămâni. Programul execițiului din acest an constă în zboruri la joasă altitudine cu avioane de tip C-130 Hercules care au rolul de a sprijini forțele militare aflate la sol. Primul zbor s-a desfășurat ieri în Carpații Meridionali iar la întoarcerea la Boboc, militarii străini au pus în practică o serie de exerciții tactice de parașutare a containerelor la punct fix.
Pe lângă participarea la exercițiul Blue Sky 2011, militarii israelieni vor participa la unitatea militară de la Boboc și la un ceremonial militar religios în memoria camarazilor care și-au pierdut viața în urmă cu un an, ceremonial la care este așteptat să ia parte chiar comandantul IAF, generalul Ido Nehushtan. Anul trecut, pe 26 iulie, un elicopter de tip CH-53 cu 6 militari israelieni și unul român la bord s-a prăbușit în zona Fundata-Zărnești din județul Brașov, după ce s-a lovit de o stâncă, cel mai probabil din cauza condițiilor meteo nefavorabile dar și pentru că piloții străini nu erau familiarizați cu relieful din zona în care se desfășura exercițiul.
Militarii israelieni se antrenează în România după ce în anul 2006 ministrul israelian al Apărării, Shaul Mofaz a semnat cu omologul său român la aceea vreme, Teodor Atanasiu, un acord pe cinci ani prin care militarii IAF se pot antrena în România.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. sunteti naivi, scopul lor este sa supravegheze zona unde sunt acele pesteri si tuneluri facute de mii de ani in munti.

    În vara anului 2003, într-o zona neumblata din Muntii Bucegi, echipa Departamentului Zero (o sectiune ultrasecreta a Serviciului Român de Informatii) a facut o descoperire epocala care ar putea schimba complet destinul omenirii.
    Presiunile diplomatice colosale efectuate de Statele Unite ale Americii asupra guvernului României pentru a nu divulga aceasta descoperire lumii întregi au condus la o întelegere temporara între cele doua state si la o inedita colaborare de ordin stiintific si militar în cadrul echipei speciale care a plecat în „Marea expeditie”.
    Implicatiile sunt însa mult mai complexe, datorita imixtiunii ordinului ocult al Iluminatilor, care a urmarit sa preia controlul atât asupra locatiei descoperii, cât si asupra expeditiei româno-americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.