22791_1416021928722876_412850006444692490_nSâmbătă, 11 iulie, la orele 12.00, va fi inaugurat la Mânzălești un nou obiectiv turistic realizat de echipa pentru dezvoltarea Geoparcului Ținutul Buzăului, în parteneriat cu Primăria Comunei Mînzălești și cu Muzeul Național al Țăranului Român.
Este vorba de muzeul „Timpul Omului”, care va fi amplasat pe marginea șoselei la ieșirea din comuna, în apropierea Pietrei Albe de la Grunj.
Muzeul propune vizitatorilor o incursiune artistică în spațiul tradițional buzoian și explorează legăturile văzute și nevăzute dintre Om și Pământ. Aici, împletirea dintre Timp, Viață și Natură este redată din perspectiva Omului printr-un concept alegoric, în care sensurile exponatelor transced și se modifică odată cu parcurgerea expoziției. La realizarea muzeului au contribuit geologi, etnografi, muzeografi, artiști și meșteri populari locali, personalitatea expoziției fiind influențată de participarea comunității locale din Mînzălești.
Realizarea acestui obiectiv este un prim pas in activitatea de promovare al proiectului GeoSust, un proiect interdisciplinar de cercetare aplicată, ce aduce laolaltă specialiști din domeniile științelor pământului, științelor umane și sociale, pentru a veni în sprijinul unei zone defavorizate din punct de vedere economic, dar cu un bogat potențial natural și cultural. Proiectul susține inițiativa de dezvoltare a Geoparcului Ținutul Buzăului, ca motor de dezvoltare economică sustenabilă, ce își propune să creeze echilibru între dezvoltarea socio-economică și protecția mediului. Proiectul GeoSust este în prezent singurul sprijin al inițiativei Geoparcul Ținutul Buzăului.
Consorțiul proiectului este format din 7 entități de cercetare, 5 din România (Institutul de Geodinamică al Academiei Române, Unversitatea București, Institutul Geoecomar, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și Muzeul Național al Țăranului Român) și 2 din Norvegia (Telemarksforsking și Norges miljØ- og biovitenskapelige unviersitet – Universitatea pentru Știintele Vieții). Proiectul se desfășoară în perioada iulie 2014 – aprilie 2017.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.