Polițiștii buzoieni au reușit să destructureze o grupare formată din 9 prahoveni, specializată în furturi de fier vechi în special de pe raza județelor Prahova și Buzău. Pentru prinderea infractorilor a fost nevoie ca oamenii legii să tragă mai multe focuri de armă.
Potrivit adjunctului IPJ Buzău, comisarul șef Laurențiu Pantazi, hoții de fier vechi au fost prinși în noaptea de 12 spre 13 august după o pândă la o societate de unde furaseră cu câteva zile în urmă un utilaj greu de 3 tone.
”În zona unde era amplasat un hidrofor cu bazin şi-a făcut apariţia un grup format din nouă persoane, care aveau asupra lor un aparat de sudură autogen cu tuburi de oxigen și tot ce presupune acest lucru. După ce şi-au început activitatea, de secţionare a hidroforului, poliţiştii au intervenit, folosind armamentul din dotare cu care au executat cinci focuri de armă în plan vertical şi înspre fugari, reușind prinderea a patru dintre ei.”
Cei patru suspecţi prinşi în flagrant au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipale pentru audieri şi stabilirea întregii activităţi infracţionale, concomitent fiind efectuate investigaţii pentru depistarea celorlalţi cinci fugari.
Patru dintre ei, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, au fost identificaţi cu sprijinul poliţiştilor prahoveni pe raza localităţii de domiciliu in ziua imediat următoare iar cel de-al cincilea – un bărbat de 47 de ani – a fost depistat în cursul zilei de 14 august.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate s-a reușit identificarea instalației sustrase în urmă cu câteva zile la un centru de colectare a fierului vechi din județul Prahova.
Şapte dintre suspecţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, iar pe numele a doi dintre ei, de 37, respectiv 30 de ani, Judecătoria Buzău a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.