Noua maternitate este departe de a putea fi inaugurată din pricina lucrărilor care nu au fost în totalitate finalizate dar și ca urmare a lipsei aparaturii medicale necesare desfășurării actului medical. Pentru a se stabili ce mai trebuie făcut, la nivelul Consiliului Județean s-a constituit o comisie de evaluare a situației condusă de vicepreședintele CJ Cristi Romanescu.
„Nu există un raport al acestei comisii deocamdată însă în privința aparaturii pot să vă spun că mare parte a acesteia a fost închiriată pentru suma de 50.000 de euro lunar în baza unui contract pe care l-am reziliat deja pentru că nu consider normal să plătesc chirie pentru aparatura dintr-o locație nefuncțională, care nu prestează servicii medicale”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Pe viitor Consiliul Județean își propune să deschidă noua unitate spitalicească pe care o consideră indispensabilă pentru buzoieni. Cu toate acestea sunt slabe șanse ca aceasta să poată fi deschisă pentru populație pe parcursul acestui an.
„Din ce am discutat cu directorii maternității nu cred că va putea fi terminată în acest an. Nici nu ne-ar permite timpul să obținem toate avizele. Și dacă am avea toată aparatura necesară nu am putea să o montăm și de a doua zi să fie funcțională. Încercăm să facem tot ce putem pentru că este un lucru necesar buzoienilor. Din cîte am înțeles aparatura cumpărată se ridică la peste 100.000 de euro în timp ce echipamentele închiriate se ridicau undeva 5-600.000 de euro pentru care se plăteau 50.000 de euro lunar”, a precizat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.