O delegație a raionului Soroca a fost primită, sâmbătă, la Consiliul Județean Buzău

0

O delegație a raionului Soroca în frunte cu președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean a fost primită, sâmbătă dimineață, de președintele Consiliului Județean Buzău și de o parte a consilierilor județeni. Ospeții din republica Moldova au fost invitați de președintele CJ, Petre Emanoil Neagu la prima ediție a festivalului BuzăuFest.

Consiliul Județean Buzău și raionul Soroca  sunt înfrățite de mai mulți ani iar între cele două localități exist o strânsă relație de colaborare. De altfel, președintele Consiliului Județean Buzău a anunțat, sâmbătă că intenționează ca anumite primăriii din județul Buzău să se înfrățească cu primării din raionul Soroca dar și că județul Buzău caută să identifice posibilitatea prin care se poate implica în îmbunătățirea infrastructurii de sănătate la Spitalul Raional Soroca.

„Avem plăcerea să primim la Buzău o delegație din Soroca, raion cu care suntem înfrățiți de la începutul anilor 90. Avem mai multe proiecte cu Soroca iar acum i-am invitat la prima ediție a festivalului Buzău Fest, și noi am fost invitați la rândul nostru la un festival la Soroca, Festivalul Mărului. În cel mai scurt timp vrem să realizăm niște înfrățiri la nivel de comunități și vom avea și proiecte comune pe anumite axe europene și vrem să încercăm să ajutăm la îmbunătățirea infrastructurii de sănătate în Soroca”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

La rândul său, președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean a mulțumit președintelui Neagu pentru invitație și a declarat că dorește să învețe din experiența primarilor din Buzău.

„Suntem bucuroși că ne-ati invitat și am răspuns la această invitație. Vrem, să preluăm din experiența primarilor din Buzău. Avem ca prioritate proiecte are să îmbunătățeasca viața locuitorilor din Soroca, să dezvoltăm turismul și să obținem sprijin pentru renovarea Spitalului Raional Soroca ”, a declarat președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean.

Delegația raionului Soroca a ajuns după orele prânzului la festivalul Buzău Fest de la Sărata Monteoru. Oaspeții au fost plăcut impreisonați de  locul de desfășurare, de activitățile la care au participat precum și de lecțiile de istorie învățate pe viu de la dacii și romanii prezenți în festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.