O profesoară din Padina, aflată la început de carieră, este cercetată într-un dosar penal pentru purtare abuzivă după ce ar fi lovit un elev de clasa a VI-a în timpul orei de Geografie iar părinții copilului au reclamat fapta la Poliție.
Totul s-a întâmplat pe data de 4 iunie la Școala Generală nr. 1 din Padina după ce profesoara de 25 de ani și-a ieșit din fire și a aplicat o corecție fizică în fața celorolați copii unui elev care se plimba prin clasă.
Aflând de cele întâmplate, părinții au mers la unitatea de învățământ pentru a vorbi cu cadrul didactic, însă acesta plecase. A doua zi dimineață, părinții copilului au sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță întrucât copilul se simțea rău. După vizita la spital de unde au obținut și un certificat medico-legal, părinții au mers la Poliție și au depus o plângere împotriva profesoarei Mihaela Burnel.
Printr-un punct de vedere oficial solicitat de Observatorul Buzoian, Poliția, prin intermediul purtătorului de cuvânt Amalia Călugăru, a confirmat că în urma plângerii depuse de părinți s-a întocmit un dosar penal, dosarul fiind instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele.
Cazul este confirmat și de directorul unității de învățământ, directorul Gheorghe Miu, care a explicat cum au stat lucrurile și care s-a declarat surprins de existența unui dosar penal întocmit pe numele tinerei profesoare, având în vedere că după toate discuțiile avute cu cele două părți, acestea păreau a fi ajuns la o înțelegere.

„Doamna Burnel este o profesoară debutantă, a dat o declarație la Poliție dar și la Comisia de Onoare a școlii, spunându-și punctul de vedere. Nu prea există o scuză pentru ceea ce a făcut. În ceea ce privește cum au stat lucrurile, declarațiile sunt contradictorii. Cert este că a existat contact fizic, ceea ce este inadmisibil. Copilul de clasa a VI-a este un copil dificil, cu un dosar destul de stufos în ceea ce privește disciplina, cu tendințe de ADHD, care provoacă un incident pe zi și care ar trebui să beneficieze de atenția unui psihopedagog. Aceasta nu scuză însă în nici un fel atitudinea doamnei profesoare. Comisia de Onoare s-a autosesizat, a audiat-o pe doamna profesoară și există două alternative. O discuție amiabilă între părinte și profesorul în cauză sau propunere către Consiliul de Administrație pentru deschiderea procesului disciplinar. Profesorii au hotărât să aibă loc o discuție amiabilă cu părinții care a avut loc în prezența mea și mama copilului a refuzat să completeze o sesizare împotriva profesorului, a spus că va merge cu copilul la doctor în vederea tratării afecțiunii”, a declarat directorul Școlii Generale nr. 1 din Padina.

Profesoara Mihaela Burnel are 25 de ani, predă Geografia la școala din Padina și este profesor debutant, anul școlar 2014-2015 fiind cel de-al doilea an în care se află la catedră. Dacă va fi găsită vinovată, profesoara din Padina riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 luni sau o amendă penală.

10 COMENTARII

  1. Copilul este ,,suspect,, de ADHD însă nu există o consiliere a elevului în acest sens.Eu pot dovedi cu acte că nici copiii cu diagnostic cert nu beneficiază de consiliere sau profesor de sprijin .Motivul ,nepăsarea cadrelor didactice şi a medicului de familie. Mulţi copii cu ADHD au nota scăzută la purtare ,lucru ilegal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.