Începând de astăzi, prefectul de Buzău, Paul Beganu, conduce singur Instituția Prefectului. Și asta pentru că subprefectul Ovidiu Anghel a ales să părăsească postul pentru funcția de director al Electrica Furnizare Buzău. Odată cu plecarea lui Anghel de la Prefectură, Guvernul trebuie să numească un alt subprefect, însă asta s-ar putea întâmpla și peste 2-3 săptămâni, după cum a anunțat șeful de la Casa Albă, Paul Beganu.
Cel mai probabil, funcția rămasă liberă de Ovidiu Anghel va fi ocupată de un membru al UNPR, discuțiile între PDL și formațiunea lui Gabriel Oprea, pe acest subiect, urmând să stabilească persoana care va fi propulsată pe scaunul de subprefect de Buzău.
”Până acum, n-am avut cu UNPR o discuție privind nominalizarea subprefectului dar cred că în viitor, dacă vom încheia un protocol de colaborare, există posibilitatea ca locul să fie ocupat de UNPR. Și avem și preferințe însă nu riscă nimeni, nici eu și nici conducerea UNPR deteriorarea unei colaborări care se anunță foarte bună astfel că vom ajunge la un consens. Aceste posturi nu sunt scoase la tarabă pentru unii. Dacă te pricepi bine, dacă nu, nu. Nu e o chestiune ușoară. Prefectura e un garant al politicii Guvernului în teritoriu si al respectării legii. Vom avea discutii și vom vedea pe cine nominalizăm”, a declarat astăzi liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.
În ceea ce îl privește pe Ovidiu Anghel, odată cu plecarea din funcția de subprefect, acesta va putea reveni pe scena politică. De altfel, Preda a declarat astăzi că Ovidiu Anghel îi va fi de acum ”mâna dreaptă”.
”Responsabilizarea lui Ovidiu Anghel s-a făcut după o analiză foarte puternică a ce înseamnă PDL. A vrut să revină în politică, să nu aibă constrângeri. Incepând de azi e mâna mea dreaptă. Vom face o echipă, nu neapărat pentru o funcție sau o candidatură. Voi colabora umăr lângă umăr cu Ovidiu Anghel pentru că trebuie.”, a adăugat liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.