Inventivitatea infractorilor nu cunoaște limite.Au simțit-o pe pielea lor două octogenare din Florica și Ulmeni care par a fi căzut victime ale aceleiași rețele de indivizi puși pe făcut bani. În primul caz, o femeie de 85 de ani din comuna Florica a primit vizita a doi indivizi care, pretinzând că ar fi trimiși de fiul bătrânei, au lăsat-o fără 2.200 de lei. Inițial, bărbații i-au spus femeii că au fost trimiși de fiul acesteia pentru a le da suma de 1.500 de lei întrucât este bolnav. Totodată, necunoscuții i-au spus bătrânei că îi vor lăsa un pachet iar în timp ce octogenara a mers cu unul din indivizi la o anexă a locuinței pentru a lăsa pachetul, celălalt i-a sustras acesteia suma de 2.200 de lei, toți banii pe care femeia îi avea într-un șifonier.
În cel de-al doilea caz, o femeie de 84 de ani din comuna Ulmeni a fost victima unui individ care a lăsat-o fără suma de 600 de lei. Bărbatul a acostat-o pe femeie ân timp ce se întorcea de la magazin și i-a spus acesteia că trebuie să îi înmâneze un pachet de la fiul său, pentru care octogenara trebuia să îi achite așa zisului curierul 1.500 de lei. Pentru că nu a avut la dispoziție decât 600 de lei, individul s-a mulțumit cu aceștia și s-a făcut nevăzut, lăsând în schimb o yală pentru ușă, împachetată în mai multe cutii de carton.
Polițiștii încearcă acum identificarea indivizilor și recuperarea sumelor, însă cercetările se desfășoară destul de anevoios având în vedere că, în primul caz, femeia a anunțat fapta a cărei victimă fusese abia a doua zi.
Poliţiştii reamintesc locuitorilor judeţului să fie foarte atenţi la necunoscuţii care folosesc diferite „legende” pentru a-i determina să îi primească în casă.
Odată ce intră în locuinţa victimelor, infractorii „apelează” la diferite pretexte pentru a afla unde acestea îşi ţin banii şi reuşesc rapid să le distragă atenţia pentru a le fura economiile, dar şi alte bunuri de valoare.
Nu permiteţi accesul necunoscuţilor în casă decât după ce aveţi garanţia că au cu adevărat calitatea sub care se recomandă, iar la cea mai mică suspiciune că ceva este în neregulă, apelaţi de îndată „112”!

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.